Zuzana Čaputová bude debatovať o tom, ako zvládnuť pandémiu a nezblázniť sa

NETKY.SK • 26 Január 2021, 10:23 • 2 min
Zuzana Čaputová bude debatovať o tom, ako zvládnuť pandémiu a nezblázniť sa

BRATISLAVA - Zuzana Čaputová, psychológ Marek Madro a youtuber Matej Slažanský, známy ako Selassie, budú diskutovať o duševnom zdraví mladých ľudí v čase pandémie. Živé vysielanie bude možné sledovať od 19:00 na sociálnych sieťach prezidentky.

slovakia

left justify in out

Hovorca prezidentky Martin Strižinec uviedol, že Zuzana Čaputová dlhodobo pripomína, že starostlivosť o duševné zdravie je dôležitá téma a nemala by ostávať na okraji záujmu spoločnosti. „Pre mladých ľudí predstavuje koronavírus zdravotne najnižšie riziko, ich psychika však počas pandémie trpí najviac,“  poukazuje hlava štátu na to, že výsledky výskumov zo zahraničia a zo Slovenska hovoria jasnou rečou. Koronakríza a izolácia znamená pre množstvo mladých ľudí nárast pocitov neistoty alebo hnevu, úzkosti či depresívnych stavov.

 

 

Zakladateľ internetovej poradne IPčko, Marek Madro, poukazuje na fakt, že mladí ľudia majú v súčasnosti z pohľadu psychológie odlišnú situáciu ako dospelí. Pripomína, že pandémia má veľký vplyv na psychiku ľudí a upozorňuje aj na ďalšie negatívne javy, akými sú napríklad sexuálne násilie v online priestore, prípady domáceho násilia alebo častejšie myšlienky na samovraždu. Selassie, považuje za dôležité, aby sa o týchto témach hovorilo otvorene.

 

Diskusiu s názvom „Ako zvládnuť pandémiu a nezblázniť sa?" bude moderovať Zuzana Kovačič Hanzelová. Zameria sa na rôzne aspekty súčasnej situácie, od pocitu samoty až po virtuálne vzťahy, na ktoré sú mladí ľudia v súčasnosti odkázaní. Jej cieľom je najmä otvorene poukázať na to, ako ustáť rôzne psychické problémy a vyhľadať pomoc. Do diskusie sa bude môcť zapojiť aj verejnosť prostredníctvom aplikácie Slido.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies