Martvoň podal na Hlinu trestné oznámenie za ohováranie

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 12:20 • 2 min
Martvoň podal na Hlinu trestné oznámenie za ohováranie

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR za Smer-SD Anton Martvoň podal trestné oznámenie na nezaradeného zákonodarcu Alojza Hlinu. Presnejšie na neznámeho páchateľa, ktorý na webe vystupuje pod Hlinovým menom. Dôvodom na podanie oznámenia je Hlinov blog, v ktorom nezaradený poslanec hovorí aj o Martvoňovi. Hlina sa blogom netají. Sociálny demokrat tvrdí, že Hlina v blogu klame. Žaluje ho za ohováranie. Za tento čin hrozí podľa zákona väzenie.

slovakia

left justify in out

Hlina v blogu kritizoval voľbu kandidátov na disciplinárnych sudcov. Prekáža mu, že parlament volí bez toho, aby kandidátov poznali všetci poslanci osobne. Nepozdáva sa mu tiež, že viacerých kandidátov navrhol Martvoň. "Človek, ktorého počítač 'vypisoval' ohováračské maily na úradníčku z jeho fakulty, ktorá si dovolila upozorniť na nekalé praktiky, a keď ju za to vyhodili z práce, išla robiť do McDonaldu. Tento poslanec dostal chuť na hamburger práve v prevádzke, v ktorej ich táto pani predávala. Takejto úbohosti je schopný ozaj len niekto...," píše v blogu Hlina.

Podľa Martvoňa sa neznámy páchateľ vystupujúci pod Hlinovým menom previnil, keď na blogu uviedol o ňom "nepravdivé a zavádzajúce tvrdenie a údaj". Sociálny demokrat je presvedčený, že toto tvrdenie a údaj ohrozili a aj naďalej môžu ohroziť jeho vážnosť. "A teda mám za to, že neznámy páchateľ vyššie uvedením konaním naplnil všetky znaky skutkovej podstaty trestného činu ohovárania podľa Trestného zákona," uviedol Martvoň, ktorý upozornil aj na ďalší Hlinov blog. V ňom nezradený poslanec opäť opisuje Martvoňa ako človeka, ktorý pokoril bývalú úradníčku z fakulty. 

Sociálny demokrat tvrdí, že nevypisoval ohováračské maily na nikoho adresu "a už vôbec nie na ktorúkoľvek úradníčku z Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave". Pripomenul, že to polícia vyšetrovala a odhalila konkrétneho páchateľa. Zdôraznil zároveň, že "spomínanú pani z Právnickej fakulty" nevyhodili z práce za upozornenia na nekalé praktiky. Podľa Martvoňových informácií sama požiadala o uvoľnenie z pracovného pomeru. Martvoň odmieta aj ďalšie Hlinove tvrdenia z blogov.

"V oboch blogoch ide podľa môjho názoru o zámerné verejné šírenie nepravdivých údajov a tvrdení o mojej osobe. Zároveň sa spomínanej pani bývalej úradníčke z Právnickej fakulty UK ospravedlňujem za to, že jej meno osoba vystupujúca na blogoch pod menom Alojz Hlina zatiahla na webe do jeho ohovárania a do celého tohto konfliktu," doplnil Martvoň.

Poukázal tiež na to, že poslancov už dnes nechráni trestnoprávna imunita. Ak by sa teda preukázalo, že za blogmi stojí skutočne poslanec Hlina, nevyhol by sa vyšetrovaniu a musel by pred orgánmi činnými v trestnom konaní svoje tvrdenia z blogov dokázať. Poslanci totiž podľa Martvoňa nemajú imunitu na výroky zverejnené a šírené na webe či cez blogy, ale iba na tie v pléne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies