Martina trápi noha: Budem bojovať, aj keby bola zlomená

NETKY.SK • 8 August 2016, 08:39 • 2 min
Martina trápi noha: Budem bojovať, aj keby bola zlomená

RIO DE JANEIRO - Andrej Martin možno postúpi do 3. kola olympijského turnaja bez boja a možno odohrá duel dvoch zranených. Slovenský tenista, ktorého trápi noha, by mal hrať v pondelok proti ďalšej "kalike" Philippovi Kohlschreiberovi. Nie je však isté, či nemecký hráč nastúpi, keďže má taktiež zdravotné problémy, pre ktoré už vynechal nedeľňajšiu štvorhru.

slovakia

left justify in out

V nej sa mal stretnúť práve s Martinom a jeho partnerom Igorom Zelenayom, ale keďže odstúpil, slovenská dvojica si zmerala sily s Portugalčanmi Gastaom Eliasom a Joaom Sousom. S nimi nakoniec prehrali 4:6 a 2:6. "Nečakali sme tú zmenu, no myslím si, že Portugalci sú výkonnostne asi podobní súperi, takže nás to príliš neovplyvnilo," uviedol Martin.

 

Jedným z dôvodov prehry bol práve jeho zdravotný stav, ktorý mu nedovolil hrať naplno. "Trochu som sa s tým trápil, obmedzovalo ma v pohybe. Bolo to cez zaťaté zuby, čo sa prejavilo aj na mojom výkone. Trikrát som si prehral servis, nevedel som nájsť pohodu na returne ani na servise a z toho pramenilo veľa chýb i druhých servisov, z ktorých nás tlačili. Ťažko sa ich brejkovalo, podali veľmi vysoký štandard a aj preto taký jednoznačný výsledok," uviedol Martin.

 

O necelých 20 hodín by mal opäť hrať, keďže agentúra DPA oznámila, že Kohlschreiber bude v dvojhre pokračovať. Po tom, či sa na kurte naozaj predstaví, nechcel Martin pátrať: "Uvidíme, neviem presne prečo sa odhlásil, ale ani sa na to nejako nesústredím a nezisťujem to. Čaká ma zápas, ja sa pripravím ako zvyčajne a on nech si robí čo chce."

 

O svojej prípadnej neúčasti nechcel ani počuť. "To určite nie, aj keby som mal zlomenú nohu, budem bojovať! Máme tu lekársky tím, vymyslíme, čo bude pre nohu najlepšie a verím, že podám dobrý výkon a budem mať šancu zvíťaziť," zdôraznil: "Olympiáda je predsa najväčšie športové podujatie na svete, bohovsky si to užívam a snažím sa zbierať skúsenosti."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies