Martin Harich predstavil videoklip k piesni mladého povstaleckého básnika

NETKY.SK • 29 August 2015, 14:35 • 2 min
Martin Harich predstavil videoklip k piesni mladého povstaleckého básnika

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Populárny spevák a skladateľ Martin Harich predstavil pri príležitosti dnešných osláv 71. výročia vypuknutia Slovenského národného povstania (SNP) nový videoklip k jeho piesni Tichý večer, v ktorej emotívne zhudobnil verše mladého básnika Marcela Herza, ktorý zahynul vo vojne.

slovakia

left justify in out

„To, čo ma naozaj napĺňa, je robiť hudbu, ktorá má čosi viac ako iba melódiu a rytmus. Keď ma vlani oslovil Ľubo Horňák, či by som mu nepomohol zhudobniť diela tragicky padlých mladých partizánov, ihneď som súhlasne prikývol,“ uviedol hudobník, ktorý zhodou okolností práve dnes oslavuje svoje 20. narodeniny.

 

Spomínanú pieseň prvý raz zaspieval pred rokom na jubilejných celoštátnych oslavách SNP v Banskej Bystrici. „Nechcem, aby sa na ňu zabudlo. Viem, nemá tanečné tempo, naivnú melódiu a rozhlasový formát, ale tento videoklip sme spravili, lebo niekde hlboko v srdci cítim, že je to správne,“ skonštatoval Harich.

 

„Keď mi Maťo pustil túto skladbu s tým, že text napísal padlý povstalecký básnik, doslova som onemel. Vo videoklipe účinkujú až tri generácie Harichovcov. Syn, otec a starý otec sú symbolom rýchlosti ľudského života a vzdania úcty hrdinom, ktorí sa nedožili staroby a svojich detí,“ dodal režisér Jakub Krška. V sugestívnom videoklipe sú aj živé svedectvá účastníkov SNP a zábery z rekonštrukcie bojov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies