Margita Bindasová dnes slávi 101. narodeniny: Ešte ma tam hore nechcú

NETKY.SK • 22 Február 2017, 14:57 • 2 min
Margita Bindasová dnes slávi 101. narodeniny: Ešte ma tam hore nechcú

VECHEC – Margita Bindasová z obce Vechec vo Vranovskom okrese dnes slávi 101. narodeniny. Keď bola mladšia, ako sama tvrdí, zaspievala si každú pieseň, ktorá jej na jazyk prišla. Dnes jej do spevu zahrali aj hudobníci zo skupiny Drišľak.

slovakia

left justify in out

Bindasová nestráca optimizmus a rada vtipkuje. Nemyslela si, že sa dožije takého vysokého veku. "Chcela som ísť skôr, ale ma tam ešte nechcú," povedala pre TASR s tým, že 'zmluvu', ktorú tam napísali, museli stratiť. "Pokiaľ ju nenájdu, musím žiť, musím dovtedy čakať," dodala s úsmevom.

 

Recept na dlhovekosť by prezradila, ale ako tvrdí, už poriadne nevidí. "Škoda vám hovoriť, lebo vy toto robiť nebudete," skonštatovala s tým, že v živote zapriahala kone, orala i siala. Zdravie jej slúži, síce o dvoch paliciach, ale stále sa ešte prejde. Jej praneter Martina Baranová pre TASR uviedla, že sa o seba dokáže postarať sama, ešte aj ich do roboty stále poháňa. "Je čiperná a trpezlivá," doplnila.

 

Na oslavu jej prišli zahrať aj členovia skupiny Drišľak. "Chceme, aby, každý vedel, že naša suseda má 101 rokov a tešíme sa s ňou. S nami si zaspievala, splnili sme si sen," uviedol pre TASR Viliam Kalman. "Teraz som jej hovoril, stretneme sa pri 102. Čakala ma krásna odpoveď, 'ta ja viem, či vy tu ešte budete'," priblížil slová oslávenkyne, ktorá má vďaka nim aj svoje vlastné CD.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies