Marek Čech minimálne na rok hráčom talianskej Bologne

NETKY.SK • 19 August 2013, 17:58 • 2 min
Marek Čech minimálne na rok hráčom talianskej Bologne

BOLOGNA - Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Čech podpísal v pondelok zmluvu na jeden rok s následnou opciou s účastníkom najvyššej talianskej súťaže FC Bologna.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný trebišovský rodák M. Čech sa pred pár týždňami dohodol na predčasnom ukončení kontraktu s tureckým Trabzonsporom a Bologna bude pre neho už piatou zahraničnou zastávkou v piatej krajine. Ľavonohý obranca či záložník v cudzine pôsobil v českej Sparte Praha, portugalskom FC Porto, anglickom West Bromwichi Albion a spomenutom Trabzonspore. Na Slovensku si obliekal dresy Slavoja Trebišov a Interu Bratislava.

"Som šťastný, že sme sa s Bolognou dohodli. Bola to od začiatku moja prvá voľba, pretože je to tradičný účastník Serie A, má silné zázemie v tomto regióne a aj prostredie pre rodinný život patrí v Taliansku k najlepším. S každým mojím predchádzajúcim klubom sme boli úspešní a verím, že niečo podobné zažijem aj tu. Som rád, že budem súčasťou bohatej klubovej histórie," uviedol pre agentúru SITA Marek Čech. "Pred dvadsiatimi rokmi sme boli ako žiaci Trebišova na turnaji v Taliansku. V tom čase to bola najlepšia liga na svete. Domov sme si priniesli dresy veľkých klubov a snívali sme, že si raz zahráme Serie A. Život to zariadil tak, že dnešným podpisom zmluvy si Marek naozaj zahrá v najvyššej talianskej súťaži. Ja som zasa spokojný, že som mu k tomu dopomohol," vyhlásil Richard Čech, brat a agent Mareka.

O slovenského reprezentanta bol záujem aj z Anglicka a Španielska, rokovania s Bolognou trvali vyše dva týždne. Taliansky klub sa snažil M. Čecha získať už v júni 2011. Vtedajší zamestnávateľ futbalistu WBA a Bologna sa však nedohodli na odstupnom a na konci augusta 2011 Čech prestúpil do Trabzonsporu.

Bologna obsadila v minulej sezóne Serie A trinástu pozíciu so 44-bodovým ziskom. Najväčším úspechom klubu zo Štadióna Renata Dall'Aru pomenovanom po dlhoročnom prezidentovi FC Bologna, je sedem ligových titulov. Zatiaľ posledný však získal ešte v sezóne 1963/1964. Bologna tiež dvakrát triumfovala v národnom pohári (Coppa Italia) a raz získala Pohár Intertoto (1998). Jedným z najznámejších futbalistov, ktorý si obliekal dres FC Bologna, je bývalý taliansky reprezentant Roberto Baggio. Obávaný kanonier dal v ročníku 1997/1998 za "červeno-modrých" 22 gólov v 30 zápasoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies