Maradona sa stretol s rozhodcom, ktorý uznal jeho "Božiu ruku"

NETKY.SK • 19 August 2015, 13:39 • 2 min
Maradona sa stretol s rozhodcom, ktorý uznal jeho "Božiu ruku"

TUNIS - Diego Maradona sa na potulkách Tuniskom stretol s miestnym bývalým futbalovým rozhodcom Alim Bin Nasserom, ktorý ako hlavný arbiter viedol pamätné štvrťfinálové stretnutie majstrovstiev sveta v roku 1986 v Mexiku.

slovakia

left justify in out

V tomto zápase padli do siete Anglicka dva azda najslávnejšie góly futbalovej histórie a obidva zariadil legendárny Argentínčan: najprv "Božou rukou" prekabátil brankára Petera Shiltona a už o tri minúty neskôr predribloval z vlastnej polovice cez piatich Angličanov vrátane Shiltona a zvýšil na 2:0. Argentínčania napokon zvíťazili 2:1 a na svetovom šampionáte dokráčali až k celkovému triumfu.


"Dal som mu dres argentínskeho národného tímu, on mi daroval fotografiu z tohto ikonického duelu, ktorá visela v jeho príbytku," povedal podľa webu ORF 54-ročný Maradona. Na spomenutý dres napísal: "Alimu, môjmu večnému priateľovi."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies