Manžel víťazke superkombinácie Höflovej-Rieschovej príliš neveril

NETKY.SK • 10 Február 2014, 16:27 • 2 min
Manžel víťazke superkombinácie Höflovej-Rieschovej  príliš neveril

ČERVENÁ POĽANA - Zlato zo superkombinácie na ZOH 2010 vo Vancouvri, MS 2013 v Schladmingu a teraz aj v Soči 2014.

slovakia

left justify in out

Titul najvšestrannejšej lyžiarky súčasnosti prislúcha Nemke Marii Höflovej-Rieschovej právom. V pondelok v Červenej Poľane si však spočiatku príliš netrúfala na úspešnú obhajobu. Jej manžel a zároveň manažér Marcus Höfl krotil veľké očakávania, keď 70 minút pred štartom superkombinačného zjazdu na twitteri napísal: "Ako vôbec môžeme myslieť na víťazstvo po takých výsledkoch z tréningov?"

 

Jeho manželka vzápätí zvládla zjazd s piatym najrýchlejším časom. Nenadchla, ale zostala v hre o zlato. Zo štyroch súperiek pred ňou len Slovinka Tina Mazeová ju pri štandardne odvedenom výkone v slalome mohla reálne ohroziť. Skúsená 29-ročná Nemka ten štandard v točivej disciplíne napokon odviedla, zatiaľ čo Mazeová zostala tesne bez medaily. "Ten môj výkon v zjazde bol celkom dobrý, ale v špeciálnom zjazde musí byť oveľa lepší. V slalome to napokon všetko klaplo ako malo, ale na tom ťažkom kopci som si nemohla byť ničím istá. Veľká strmina hneď od štartu a ťažký sneh. Napokon som to zvládla,“ povedala v cieli Höflová-Rieschová pre nemecké médiá. 

 

Treťou zlatou medailou s olympijským puncom (2x superkombinácia, raz slalom) sa vyrovnala slávnej krajanke Katji Seizingerovej, ktorá ovládla zjazd v Lillehammeri 1994 aj v Nagane 1998 a k tomu pridala aj kombinačné zlato. Dve olympijské superkombinačné víťazstvá po sebe dosiahla Höflová-Rieschová ako druhá žena po skvelej Chorvátke Janici Kosteličovej z rokov 2002 a 2006. "Bol to veľký tlak, lebo každý odo mňa očakával obhajobu titulu v tejto disciplíne. Na štarte slalomu som bola poriadne nervózna. Spomenula som si však na Vancouver a povedala si, že to zvládnem. Teraz sa mi už bude lepšie jazdiť v zostávajúcom programe hier," usmievala sa na tlačovej konferencii Höflová-Rieschová. 

 

Líderka celkového poradia Svetového pohára a tiež hodnotenia zjazdu by si teda mala v zostávajúcom olympijskom programe veriť najmä v kráľovskej disciplíne, ktorá príde na rad v stredu 12. februára. "Vyhrala som zjazd v Soči na pretekoch Svetového pohára pred dvoma rokmi. V tejto sezóne je to moja najsilnejšia disciplína, ale teraz sa teším najmä zo zvládnutej superkombinácie," dodala všestranná Nemka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies