Manchester City sa v lete chystá na rekordný prestup

NETKY.SK • 14 Február 2013, 15:11 • 2 min
Manchester City sa v lete chystá na rekordný prestup

Manchester City sa v lete chystá na rekordný prestup - Futbal MANCHESTER - Manchester City sú pripravení investovať ďalších 60 miliónov libier na nákup nových hráčov počas letnej prestávky a na zozname sú také mená ako Edinson Cavani (Neapol) či Victor Wa

slovakia

left justify in out

imgMANCHESTER - Manchester City sú pripravení investovať ďalších 60 miliónov libier na nákup nových hráčov počas letnej prestávky a na zozname sú také mená ako Edinson Cavani (Neapol) či Victor Wanyama (Celtic). Tréner Roberto Mancini a futbalový riaditeľ Txiki Begiristain pripustili, že je potrebné oživiť káder úradujúceho majstra Premier League a budú sa musieť zbaviť až štyroch hráčov tímu, aby dodržali finančné smernice UEFA Fair Play.

Počas januárového prestupového obdobia rokovali zástupcovia City s talianskym klubom Neapol ohľadne prestupu ich hviezdy Edisona Cavaniho, avšak odradila ich jeho €60 miliónová prepúšťacia klauzula v zmluve. City sa zaujímali aj o Kolumbijčana Falcaa (Atl.Madrid), ktorý však v lete s najväčšou pravdepodobnosťou skončí v Chelsea a preto sa klub vrátil k možnosti angažovania uruguajského kanoniera za rekordnú sumu v anglickom futbale.
Neapol je asi jediným vážnym konkurentom Juventusu v tejto sezóne, keď po 24 kolách stráca na lídra iba 5 bodov a Cavani je priebežne s 18 gólmi najlepším strelcom Serie A. O 25-ročného útočníka sa však aktívne zaujíma aj Real Madrid a Paríž Saint-Germain.

City sa v lete chystá predať útočníka Edina Džeka, ktorého si cení na 25 miliónov libier. O 26-ročného reprezentanta Bosny je záujem v Taliansku aj Nemecku a samotný hráč sa už dávnejšie nechal počuť, že by rád konečne začal kariéru ako hráč základu a nie večný náhradník. Okrem neho sa City zbaví ďalších veľkých mien, keďže majú záujem priviesť nového stredného obrancu a defenzívneho záložníka.

V utorok večer skauti Manchestru City pozorneimg sledovali zápas medzi domácim Celticom a talianskym Juventusom, v ktorom sa zamerali na Victora Wanyamu. Spolu s nimi sa v publiku objavili aj zástupcovia Arsenalu, Chelsea a Manchestru United. Ten odohral druhý polčas zápasu so zraneným členkom a jeho štart vo víkendovom zápase proti Dundee United je otázny. Škótsky klub si ho cení na 10 miliónov libier, ale 21-ročnému hráčovi vyprší zmluva už za 16 mesiacov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies