Manažéri Volkswagenu údajne už pred rokmi vedeli o nelegálnom softvéri

NETKY.SK • 27 September 2015, 12:24 • 2 min
Manažéri Volkswagenu údajne už pred rokmi vedeli o nelegálnom softvéri

WOLFSBURG - Zodpovední manažéri v automobilovom koncerne Volkswagen údajne už pred rokmi vedeli o používaní nelegálneho softvéru vo vozidlách.

slovakia

left justify in out

Istý zamestnanec mal v roku 2011 upozorniť na to, že sofvér by mohol predstavovať protiprávne konanie, napísal dnes týždenník Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung. Informovala o tom agentúra DPA.

 

Hovorca VW sa k správe odmietol vyjadriť. "Pracujeme na plné obrátky a výsledky zverejníme v momente, keď ich budeme mať," povedal hovorca Peter Thul. Podľa VW je v súčasnosti dôležité čo najskôr informovať zákazníkov, hoci zatiaľ nie je jasné, či ich skontaktujú priamo prostredníctvom predajcov.

 

Spolkový úrad pre cestnú dopravu nariadil koncernu, aby do 7. októbra predložil záväzný zoznam opatrení a časový plán, dokedy budú vozidlá schopné dodržať zákonom stanovené emisné normy aj bez nelegálneho softvéru.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies