Mamičky, na pôrodnú sálu by ste nemali ísť s nalakovanými nechtami, môže vás to ohroziť

NETKY.SK • 11 Február 2018, 09:00 • 2 min
Mamičky, na pôrodnú sálu by ste nemali ísť s nalakovanými nechtami, môže vás to ohroziť

Pri pôrode by sa dámy mali zaobísť bez dokonalo upravených nechtov. Farebné laky by totiž mohli komplikovať situáciu na pôrodnej sále.

slovakia

left justify in out

Pôrod je absolútne prirodzená súčasť života. Ženy sa naň celé mesiace svedomito pripravujú, no občas pozabudnú na to, že by nemali venovať prílišnú pozornosť tomu, ako vo svoj veľký deň budú vyzerať. Najpodstatnejšie pre všetkých je, aby sa zdravej mamičke narodilo zdravé dieťatko. A v tom nám rozhodne nepomôžu nalakované nechty.

 

Napriek tomu, že všetky nastávajúce matky pred pôrodom dostávajú zoznam vecí, ktoré si majú priniesť do nemocnice, zabúda sa na upozornenie, že by mali prísť s nenalakovanými nechtami a v ideálnom prípade odlíčené. To je mimoriadne dôležité najmä v prípade, ak by sa muselo pristúpiť k cisárskemu rezu.

 

Pokiaľ prirodzený pôrod nepostupuje alebo sa skomplikuje, lekári v záujme mamičky aj bábätka volia cisársky rez. Pri tejto operácii je mimoriadne dôležité sledovať hladinu kyslíka v krvi. A k tomu im pomáhajú práve nechty pacientky. Podľa farby pokožky pod nimi totiž dokážu rýchlo zistiť, či telo netrpí nedostatkom kyslíka alebo nemá problém so srdcom.

 

Okrem vizuálnej kontroly sfarbenia nechtov lak prekáža i v prípade, keď sa počas operácie na prst nasadzuje prístroj s názvom pulzná oximetria. Sleduje sa ním saturácia hemoglobínu kyslíkom. Ak je na nechte vrstva laku, prístroj nedokáže pracovať správne.

 

Podobne je to i v prípade gélových nechtov, hoci tu v niektorých prípadoch postačí, ak sú odlakované. Pokiaľ vrstva gélu umožňuje sledovanie farby pokožky pod nechtom, prekážať by nemali.

 

Vo všeobecnosti však platí, že menej je viac a to obzvlášť v prípade, ak sa dáma chystá na pôrod. Najlepšie totiž je, ak ostane úplne naturálna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies