Malé lacné auto pre Indiu nebude, Škoda ukončila rokovania s Tata Motors

NETKY.SK • 11 August 2017, 11:56 • 2 min
Malé lacné auto pre Indiu nebude, Škoda ukončila rokovania s Tata Motors

PRAHA - Automobilka Škoda Auto, ako aj celý koncern Volkswagen ukončili rokovania s indickou automobilkou Tata Motors o možnej spoločnej výrobe áut v rámci strategického partnerstva, oznámila Škoda tento týždeň v tlačovej správe. Firmy sa zhodli na tom, že nemôžu realizovať technické ani ekonomické synergie v spoločne požadovanom rozsahu. Na druhej strane, nevylúčili možnosť budúcej spolupráce.

slovakia

left justify in out

Česká automobilka rokovala s firmou Tata Motors o možnostiach spolupráce od marca tohto roka, pričom zastupovala celý koncern Volkswagen. Výsledkom malo byť spoločné malé lacné vozidlo vo veľkosti fabie, označované ako A0 Entry. To by sa uplatnilo na indickom trhu a v ďalších rýchlo rastúcich regiónoch. Škoda už v Indii vyrába prispôsobený model Rapid a modely Yeti, Octavia a Superb.

 

V Indii má Škoda Auto dva závody, napriek tomu sa jej nepodarilo na tomto trhu výraznejšie uchytiť. Jej autá sú totiž považované za luxusné, napríklad Octavia je auto vyšších vrstiev. V minulom roku predala Škoda v Indii 13.000 vozidiel, rok predtým to bolo 15.000. Aj preto začala firma uvažovať o výrobe malého lacného auta pre Indiu.

 

Vlani vyrobila Škoda Auto celkovo 1,1 milióna áut a do roku 2025 by chcela produkciu zdvojnásobiť. Okrem Česka a Indie vyrába aj v Číne, Rusku alebo v severnej Afrike.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies