Malatinský vybral kandidátov do predstavenstva SPP

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 18:13 • 2 min
Malatinský vybral kandidátov do predstavenstva SPP

BRATISLAVA - Minister hospodárstva Tomáš Malatinský na základe výsledkov výberového konania a odporúčania výberovej komisie potvrdil päť kandidátov do predstavenstva spoločnosti Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP).

slovakia

left justify in out

Za predsedu predstavenstva bol určený Štefan Šablík, za členov Petr Ivánek, Milan Hargaš, Pierre Poncik a Ivana Zelizňáková. "Verím, že pri tomto transparentnom výberovom konaní sa z troch desiatok prihlásených uchádzačov podarilo vybrať profesionálov, ktorí naplnia očakávania a vízie, ktoré stoja pred týmto najväčším multikomoditným dodávateľom energií na Slovensku", povedal vo štvrtok Malatinský.

 

Vybratí členovia predstavenstva budú uvedení do funkcie zvolením na mimoriadnom valnom zhromaždení SPP, ktoré sa uskutoční 19. júna v sídle spoločnosti. Ministerstvo hospodárstva ako vykonávateľ akcionárskych práv v SPP vypísalo výberové konanie na päť miest členov predstavenstva spoločnosti. Výberové konanie sa uskutočnilo 5. júna na pôde ministerstva, informoval hovorca ministra hospodárstva Stanislav Jurikovič. 

 

Slovenský plynárenský priemysel je energetická spoločnosť. SPP priamo nadväzuje na viac ako 150-ročnú tradíciu plynárenstva na Slovensku. Spoločnosť poskytuje dodávky energií a s nimi spojené služby na Slovensku aj na medzinárodných trhoch. V súčasnosti dodáva elektrinu a plyn pre 1,3 milióna zákazníkov. V SPP vlani pôsobili dvaja akcionári. Štát ovládal 51 % akcií a český Energetický a průmyslový holding držal 49 % akcií. Od júna tohto roku prebrala SPP pod kontrolu výlučne Slovenská republika.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies