Malajzijský podnikateľ sa priznal k podplácaniu príslušníkov námorníctva USA

NETKY.SK • 16 Január 2015, 07:58 • 2 min
Malajzijský podnikateľ sa priznal k podplácaniu príslušníkov námorníctva USA

SAN DIEGO - Malajzijský podnikateľ a zbrojný dodávateľ Leonard Glenn Francis, obžalovaný z podplácania príslušníkov námorníctva USA, priznal vo štvrtok svoju vinu pred federálnym súdom v americkom meste San Diego.

slovakia

left justify in out

Francis, ktorý sa predtým vyhlasoval za nevinného, sa priznal k obvineniam z úplatkárstva a konšpirácie. V prípade uznania viny mu hrozí 25 rokov väzenia, uviedla agentúra Reuters. V rámci dohody s federálnymi prokurátormi čaká Francisa a jeho firmu Glenn Defense Marine Asia prepadnutie majetku vo výške 35 miliónov dolárov, ako aj ďalších výnosov z údajnej korupcie.
      

Podľa obžaloby Francis poskytoval dôstojníkom peňažnú hotovosť, prostitútky, elektroniku či luxusné hotelové pobyty. Tí mu za to odovzdávali tajné informácie. Podľa obžaloby chcel takýmto spôsobom získať miliónové zákazky pre svoju firmu. K obvineniam z úplatkárstva sa vo štvrtok priznal aj kapitán Daniel Dusek. Celkovo je zatiaľ v kauze obžalovaných osem ľudí vrátane dvoch veliteľov námorníctva.
      

Prípad silno otriasol veliteľskou štruktúrou námorných síl USA, keď sa vyšetrovanie dostalo na verejnosť.
     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies