Maka mrzela remíza v derby, Perniš chytil penaltu Berbatovovi

NETKY.SK • 20 Október 2015, 10:06 • 2 min
Maka mrzela remíza v derby, Perniš chytil penaltu Berbatovovi

SOLÚN - Solúnske derby medzi futbalovými klubmi Iraklis a PAOK ponúklo v nedeľu v rámci 7. kola najvyššej gréckej súťaže strhujúce divadlo a konečnú remízu 3:3. Na trávniku došlo aj ku slovenskej konfrontácii.

slovakia

left justify in out

Domácu bránku hájil gólman Dušan Perniš, na strane PAOK-u odohral celé stretnutie Erik Sabo a Róbert Mak hral do 84. min. "Chceli sme uspieť. No keď súperovi darujete dva góly, nemôžete vyhrať," vyhlásil pre svoju oficiálnu stránku Mak, ktorý sa tentoraz nezapísal do streleckej listiny.

Iraklis dvakrát v zápase vyhrával. PAOK neskôr otočil skóre na 3:2 vo svoj prospech a v 90. min mohol poistiť svoj náskok. Dušan Perniš v domácej bránke však bravúrne zneškodnil pokutový kop bulharského útočníka Dimitara Berbatova. Hostia pykali v nadstavenom čase, keď sa v skrumáži presadil Argentínčan Sebastian Bartolini a stanovil nerozhodný výsledok. "Počas zápasu sme dvakrát prehrávali, no dokázali sme vyrovnať a v závere duelu sme sa ujali vedenia. V nastavenom čase sme nepremenili penaltu a z protiútoku domáci vyrovnali. Aj taký vie byť futbal, veľká škoda. Nehrali sme tak, ako predtým. Musíme sa vrátiť k nášmu futbalu, aký sme produkovali v predchádzajúcich dueloch. Keď nebudeme bojovať a hrať tak, ako v predtým, tak nemôžeme uspieť ani proti Iraklisu," dodal Róbert Mak.

"Bol to veľmi ťažký zápas, tak ako každé derby. Verili sme v naše schopnosti, bojovali sme a napokon sa nám podarilo získať bod. Mohli sme aj vyhrať, v prvom polčase sme boli lepší. Bolo to však pekné stretnutie so šokujúcim záverom," vyhlásil pre portál gazzetta.gr Perniš, ktorý sa v koncovke duelu stal hrdinom domácich. "Vždy verím, že dokážem chytiť pokutový kop. Brankár nemá čo stratiť, môže mať len šťastie. Tlak ležal na pleciach Berbatova, nebol som v strese. Ihneď po zlikvidovaní penalty som si pomyslel, že si potrebujeme vypracovať nejakú šancu, aby sme ešte zabojovali o remízu. Teším sa, že som mal dobré tušenie," doplnil 30-ročný rodák z Nitry.

Výsledok nedeľňajšieho zápasu 7. kola najvyššej gréckej futbalovej súťaže:

Iraklis Solún - PAOK Solún 3:3 (2:1)
Góly: 14. Makris, 43. Vellios, 90.+ Bartolini - 35. Pelkas, 65. Berbatov, 77. Tzavellas
Dušan Perniš (Iraklis) odchytal celý duel, Erik Sabo odohral celý zápas, Róbert Mak (obaja PAOK) hral do 84. min.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies