Majstrami SR v rally nie sú bratia Melichárekovci, ale Poliaci Grzyb a Hundla

NETKY.SK • 10 September 2013, 11:12 • 2 min
Majstrami SR v rally nie sú bratia Melichárekovci, ale Poliaci Grzyb a Hundla

KOŠICE - Po neuveriteľne napínavom záverečnom podujatí sezóny v Košiciach sa najprv radovala z titulu majstrov SR slovenská posádka bratov Melichárekovcov. Po závodoch však dostali štvorminútovú penalizáciu, vďaka ktorej sa z celkového prvenstva v sezóne 2013 tešili obhajcovia z Poľska.

slovakia

left justify in out

39. ročník Rally Košice mal trpkú príchuť pre jedných z favoritov na celkové prvenstvo v seriáli Medzinárodných majstrovstiev Slovenska v rally: Slovákov Jaroslava a Erika Melichárekovcov. Dvojetapové podujatie poskytlo dvojnásobné bodové zisky a zaujímavé súboje na trati aj mimo nej. Dvojnásobní víťazi Majstrovstiev SR a obhajcovia z Poľska – Gregorz Grzyb a Robert Hundla na Ford Focus WRC – potrebovali na celkové prvenstvo nielen víťazstvo v oboch etapách, ale aj bodové manká súperov. Naopak, bratia Melichárekovci na Citroëne C4 WRC podávali počas sezóny vyrovnané výkony a poctivo zbierali body, takže v posledných dvoch etapách sezóny im stačili aj dve druhé miesta. Prvú etapu vyhral suverénne Poliak Grzyb a na druhé miesto sa až v posledných rýchlostných skúškach prepracovali Melichárekovci. V neuveriteľne napínavej druhej etape košickej rally si prvenstvo opäť vybojoval nekompromisne „lietajúci“ tandem obhajcov. Na vytúžené druhé miesto sa prebojovali bratia Melichárekovci až v predposlednej rýchlostnej skúške a po dojazdení vypukli v slovenskom tíme predčasné oslavy. Po skončení súťaže bol na posádku Citroënu C4 WRC podaný protest pre porušenie pravidiel v časovej zóne a následná štvorminútová penalizácia znamenala pokles až na 9. miesto. Oficiálne výsledky sa tak prepisovali a z celkového prvenstva v ročníku 2013 sa tak tešili Grzyb s Hundlom, ktorí vyhrali slovenský „majstrák“ už tretí krát po sebe. Napriek rovnosti bodov v ich prospech rozhodovali viaceré pomocné kritériá SAMŠ.

Rally Košice 2013 (1. Etapa):

1.Grzyb / Hundla (PL) Ford Focus WRC

2. Melichárek / Melichárek (SR) Citroën C4 WRC

3. Koči / Kostka (SR) Škoda Fabia WRC

4. Ondrej / Gomori (SR) Škoda Fabia S2000

5. Drotár / Bánoci (SR) Škoda Fabia WRC

6. Béreš jr. / Répás (SR/H) Subaru Impreza R4

7. Semerád / Mozner (ČR/SR) + Mitsubishi Lancer Evo IX

 

Rally Košice 2013 (2. Etapa):

1. Grzyb / Hundla

2. Béreš jr. / Répás

3. Drotár / Bánoci

4. Semerád / Mozner

5. Petho / Ruboczky

6. Majerčák / Kollárik

7. Lapdavský / Lapdavský

8. Csente / Těšínský

9. Melichárek / Melichárek

 

Rally Košice 2013 (absolútne poradie MSR a Majstrovstvá Maďarska):

1. Grzyb / Hundla (PL) Ford Focus WRC

2. Turán / Zsiros (H) Ford Focus WRC

3. Kazár / Szoke (H) Citroën Xsara WRC

4. Herczig / Bacigál (H/SR) Škoda Fabia S2000

5. Béreš jr. / Répás (SR/H) Subaru Impreza R4



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies