Majiteľ luxusného hotela naložil slečne z Youtubu pre "drzú" požiadavku. Neprehnal to?

NETKY.SK • 23 Január 2018, 18:10 • 2 min
Majiteľ luxusného hotela naložil slečne z Youtubu pre "drzú" požiadavku. Neprehnal to?

Zdá sa, že mládež si zvyká na ľahké peniaze a poctivá práca sa vytráca. Obyčajní ľudia, ktorí v podstate nič významné nedokázali, len získavajú sledovateľov na sociálnych sieťach, si zvyknú brať veci zadarmo – výmenou za reklamu na ich profile. O to isté sa pokúsila ja britská influencerka, no narazila na toho „nepravého.“

slovakia

left justify in out

Elle Darby si chcela s priateľom užiť 5-dňový výlet v Dubline v čase Valentína ale zadarmo. Napísala e-mail do luxusného hotela a predstavila v ňom svoju víziu, že si tam bude 5 dní užívať a papať zadarmo a potom o hoteli napíše niečo pekné na svojom konte. Keďže slečna zjavne nemá žiadne pracovné skúsenosti, opomenula také prirodzené veci ako napríklad oslovenie, slušnosť či spravodlivé obchodné podmienky pre obe strany.

 

Po odpovedi, akú dostala, ostala šokovaná. Odpísal jej samotný majiteľ hotela a trošku ju vyškolil. Podotkol, že musí mať poriadne „gule“, ak je schopná poslať takýto e-mail, pričom jej zjavne chýba sebaúcta ale aj úcta k ostatným.

 

Tiež jej vytkol, že sa neunúva človeka slušne osloviť, najmä keď žiada takú veľkú láskavosť. Potom ju vrátil ju do reality a vysvetlil jej, že jeden jej status na sociálnej sieti nezaplatí personál, jedlo, upratovanie ani energie, ktoré by tam prečerpala. Dodal, že on okrem vedenia hotela, tiež píše blog ale nikdy by si nedovolil pýtať takúto službu zadarmo. Jednak z úcty k sebe samému a potom z úcty k ľuďom, ktorí tam tvrdo pracujú.

 

Tento príbeh obletel svet, pretože majiteľ hotela e-mail aj s jeho odpoveďou zverejnil na Facebooku. Tam sa mnohí ľudia dievčaťa zastali. Podľa nich majiteľ zareagoval príliš tvrdo, pričom stačilo odpísať len "Nie, ďakujem." Zdôraznili, že to nemalo byť úplne zadarmo ale za reklamu, ktorú firmy zvyknú platiť, aby sa zviditeľnili.

 

 

 

Elle je teraz veľmi zranená a dotknutá, o čom sa vyrozprávala v 17 minútovom videu, kde tiež obhajuje svoj úmysel a nevinnosť. Vďaka nepríjemnému incidentu jej ale pribudlo niekoľko tisíc sledovateľov. 

 

 

O niekoľko dní slečne prišla z hotela falošná faktúra na viac ako 4 milióny eur, ako poplatok, ktorý mala uhradiť hotelu ako províziu za účasť v 114 článkoch v 20 rôznych krajinách s potenciálnym dosahom 450 miliónov ľudí. Majiteľ hotela tiež zakázal vstup všetkým Youtuberom, pretože má rád "čestné správanie."

 

No, táto dvojica si očividne vôbec nesadla, snáď si každý z incidentu zoberie užitočné poznanie. 

 

Čo si o tom, myslíte vy? 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies