Majetok legendárneho Princea zdedia jeho šiesti súrodenci

NETKY.SK • 20 Máj 2017, 10:34 • 2 min
Majetok legendárneho Princea zdedia jeho šiesti súrodenci

MINNESOTA - Súd v okrese Carver v štáte Minnesota vyhlásil za dedičov pozostalosti zosnulého amerického speváka a hudobníka Princea jeho šesť súrodencov.

slovakia

left justify in out

Ako v piatok vyhlásil sudca Kevin Eide, interpretov majetok pripadne jeho sestre Tyke Nelson a piatim nevlastným súrodencom - Sharon Nelson, Norine Neslon, Johnovi R. Nelsonovi, Omarrovi Bakerovi a Alfredovi Jacksonovi. Hodnotu pozostalosti odhadujú na približne 200 miliónov dolárov (v prepočte takmer 179 miliónov eur), pričom približne polovica z nej by mala pokryť príslušné dane.

Menovaní členovia Princeovej rodiny budú však musieť počkať na svoje podiely z pozostalosti. Keďže interpret po sebe nezanechal žiadnu poslednú vôľu, o nárok na jeho dedičstvo si po jeho smrti podalo žiadosť viac ako 45 ľudí. Medzi nimi bola napríklad žena vydávajúca sa za jeho manželku či väzeň z Colorada, ktorý tvrdil, že je jeho syn. Sudca poprel nárok na podiel z Princeovho majetku aj dvom ženám, ktoré tvrdili, že sú jeho neter a praneter. Niektorí z týchto ľudí sa proti rozhodnutiu súdu odvolali. Eide sa preto vyjadril, že ak mu odvolacie súdy pošlú naspäť niektorých z týchto žiadateľov, ich prípady posúdi. Kým dané odvolania nebudú vysporiadané, spomínaní súrodenci nebudú môcť narábať s dedičstvom bez sudcovho dovolenia.

Sudca už počas predošlých pojednávaní naznačil, že spomínaní šiesti súrodenci budú pravdepodobne jeho dedičmi. Z ich formálnym vymenovaním chcel však počkať, zakiaľ by nerozhodol s odvolaniami. Právni zástupcovia súrodencov však nechceli čakať, pretože by údajne ďalšie odvolania zvýšili výdavky a bránili by efektívnemu spravovaniu pozostalosti. Právnici odvolávajúcich sa žiadateľov naopak sudcu žiadali, aby počkal do rozhodnutia o spomínaných odvolaniach.

Prince, celým menom Prince Rogers Nelson, sa narodil 7. júna 1958 v Minneapolise v muzikantskej rodine. Ako sedemročný sa začal učiť hrať na klavír, v 13 rokoch nasledovala gitara a o rok neskôr bicie. Interpret je považovaný za jedného z najväčších hudobných novátorov. Vo svojej tvorbe kombinoval množstvo žánrov ako funk, soul, rock, pop, džez alebo r'n'b. Debutoval v roku 1978 albumom For You. Odvtedy ponúkal nové nahrávky takmer každý rok, pričom vydal 39 štúdioviek. Svoj posledný album HITnRUN Phase Two vydal v decembri 2015. Na celom svete predal viac ako 100 miliónov kópií nahrávok, na konte má sedem cien Grammy, štyri MTV Video Music Awards, jeden Zlatý glóbus aj Oscara. V roku 2004 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a podľa amerického magazínu Rolling Stone je 27. najlepším interpretom všetkých čias. Ako herec sa predstavil vo filmoch Purpurový dážď (1984), Pod višňovým mesiacom (1986) alebo Graffiti Bridge (1990). Dva razy sa oženil aj rozviedol. Zomrel 21. apríla vo veku 57 rokov, pričom podľa výsledkov pitvy bolo príčinou neúmyselné predávkovanie sa fentanylom.

Po Princeovej smrti za z jeho sídla a nahrávacích štúdií Paisley Park v minesotskom Chanhassene stalo múzeum s koncertnou sálou. Zástupcovia jeho pozostalosti tiež uzavreli zmluvy, ktoré umožňujú sprístupnenie hudobníkových skladieb na streamovacích službách a na budúci mesiac by sa mala dostať na trh reedícia štúdiovky Purple Rain (1984). Okrem toho plánujú vydať aj dva albumy doteraz nevydanej hudby a dva koncertné filmy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies