EÚ sa zaslúži o podporu obnovenia cestného spojenia medzi dvomi africkými krajinami

NETKY.SK • 8 Február 2019, 16:31 • 2 min
EÚ sa zaslúži o podporu obnovenia cestného spojenia medzi dvomi africkými krajinami

BRUSEL - Európska únia podporí obnovenie cestného spojenia medzi Etiópiou a Eritreou, ktoré bolo prerušené v dôsledku dlhoročného konfliktu medzi týmito dvoma krajinami Afrického rohu. Informovala o tom v piatok Európska komisia (EK).

slovakia

left justify in out

Eurokomisár pre medzinárodnú spoluprácu a rozvoj Neven Mimica v piatok odcestoval do Eritrey, aby odštartoval realizáciu projektu zameraného na obnovu cestných prepojení eritrejských prístavov na Etiópiu.

 

"Európska únia je odhodlaná podporovať Eritreu a Etiópiu pri realizácii ich historickej mierovej dohody, ktorá ukončila dvadsať rokov konfliktu," uviedol Mimica v správe pre médiá.

 

Na obnovu ciest, ktoré má prispieť k oživeniu vzájomného obchodu, vytváraniu pracovných miest a upevneniu stability v regióne, chce EÚ venovať 20 miliónov eur. Projekt bude financovaný prostredníctvom trustového fondu EÚ pre Afriku a Úradu OSN pre projektové služby (UNOPS). 

 

 

Eritrea a Etiópia v júli 2018 podpísali historickú mierovú dohodu, ktorá okrem iného počíta so zabezpečením dopravných, obchodných a komunikačných spojení medzi oboma krajinami.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona