Máj a jún boli na požiare v prírode horšie ako vlani

NETKY.SK • 5 August 2014, 10:44 • 2 min
Máj a jún boli na požiare v prírode horšie ako vlani

BRATISLAVA – Mesiace máj a jún boli tento rok na požiare v prírode horšie ako vlani. Kým v júni 2013 mali hasiči 63 výjazdov do prírodného prostredia, tento rok to bolo 353 prípadov.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to zo štatistík, ktoré agentúre SITA poskytla Zuzana Farkasová z oddelenia komunikačného a organizačného Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

 

V júni 2013 hasiči zasahovali v lesoch osemkrát, hasili 41 požiarov trávnatých porastov a úhorov, tri požiare v záhradách a 11 požiarov na lúkach. „Oproti minulému roku mali hasiči v tohtoročnom júni až 35 výjazdov v súvislosti s požiarmi v lese, 272 výjazdov k požiarom trávnatých porastov a úhorov, 23-krát hasili požiare v záhradách a 23-krát na lúkach,“ uviedla Farkasová. 

 

Za máj minulého roku evidujú hasiči 11 požiarov v lesoch, 57 požiarov trávnatých porastov a úhorov, päť požiarov v záhradách a desať požiarov na lúkach. „Tohto roku v máji boli tieto hodnoty po suchej zime vyššie - hasiči zasahovali 13-krát pri požiaroch v lesoch, až 89-krát hasili požiare trávnatých porastov a úhorov, deväťkrát boli vyslaní k požiarom v záhradách a 14-krát k požiarom na lúkach,“ spresnila Farkasová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies