Magistrát Bratislavy pretelefonoval za dva roky viac ako 110-tisíc!

NETKY.SK • 6 November 2013, 10:55 • 2 min
Magistrát Bratislavy pretelefonoval za dva roky viac ako 110-tisíc!

BRATISLAVA - Hlavné mesto zaplatilo za telefonovanie a internet v mobile od 1. januára 2011 do 31. decembra 2012 viac ako 110 000 eur, tvrdí to poslanec mestského zastupiteľstva Ján Hrčka na svojom oficiálnom blogu.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ kancelárie primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy hovorí, že na prvý pohľad sa môže zdať účet veľký, poslanec mestského zastupiteľstva ho však účelovo a demagogicky využíva do zavádzajúcich výstupov. Podľa Andrassyho sú telefón, mobil a internet nevyhnutnou súčasťou pri riadení takmer polmiliónového mesta. "Ak si celkovú sumu zaplatenú za telekomunikačné služby vydelíte 24 mesiacmi, vychádza priemerný mesačný účet pre magistrát na 4 583,33 eura. Zmluva oficiálne uzatvorená v roku 2007 predpokladá minimálnu mesačnú úhradu na úrovni 120 000 SK, čo je približne 4 000 eur," povedal Andrassy.

Ako uvádza Hrčka na svojom blogu, počas rokov 2011 a 2012 pretelefonoval Viktor Stromček vo funkcii riaditeľa magistrátu 5 591 eur. "Primátor Milan Ftáčnik počas rokov 2011 a 2012 pretelefonoval 4 495 eur a vtedajší hovorca Ľubomír Andrassy počas rovnakého obdobia 4 824 eur," informoval Hrčka. Andrassy tvrdí, že je pochopiteľné, keď účty čelných predstaviteľov mesta sú vyššie než radových referentov. "Mesto má uzatvorenú zmluvu s operátorom, pričom dodatok, ktorým sú stanovené ceny a služby pre tento rok, bol uzavretý do konca roku 2013 na základe prieskumu trhu. Za rok 2013 od januára do septembra platil primátor Milan Ftáčnik za používanie mobilu spolu 173,09 eura, za internet 367,19 eura," povedal Andrassy a dodal, "že on ako riaditeľ kancelárie a štvrtinu tohto roka ešte aj hovorca primátora zaplatil za deväť mesiacov za telefonovanie 1 579,03 eur a za internet 208,89 eura," 

Hrčka upozornil aj na zahraničné volania v čase, keď zástupcovia mesta neboli na zahraničnej ceste. Podľa Andrassyho sa pri verejných funkcionároch mesta vyžaduje nepretržitý kontakt, pričom nemajú stanovený limit na používanie mobilov. "Pri primátorovi, jeho námestníkoch, riaditeľovi kancelárie či hovorcovi mesta nie je možná zastupiteľnosť a je vo verejnom záujme, aby boli nepretržite zastihnuteľní," uviedol Andrassy a dodal, že to, či niekto bol alebo nebol na oficiálnej zahraničnej pracovnej ceste, o ničom nehovorí. Ako informoval Andrassy, ak je primátor na dovolenke v zahraničí, je stále nevyhnutné, aby bol na telefóne, bolo možné s ním komunikovať a riešiť neodkladné otázky fungovania samosprávy. 

Na záver Andrassy dodal, že v súčasnosti už platia iné ceny za telefonovanie zo zahraničia. "V roku 2011 a 2012 platili iné ceny za volania v zahraničí, ako tento rok, keď celý proces výrazne zmenilo nariadenie Európskej komisie, aj preto blog pána poslanca vyznieva viac ako účelovo. Zaujímavosťou je, že pán Hrčka už nič nehovorí o roku 2013, keď sme zmenili cenu za služby dodatkom zmluvy a taktiež vstúpila do platnosti smernica Európskej komisie, ktorá výrazne znížila platby za hovory v zahraničných sieťach," dodal na záver Andrassy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies