Podľa Lipšica nemusí byť bývalý riaditeľ SIS zbavený mlčanlivosti, aby mohol hájiť pred súdom

NETKY.SK • 11 Máj 2021, 16:19 • 2 min
Podľa Lipšica nemusí byť bývalý riaditeľ SIS zbavený mlčanlivosti, aby mohol hájiť pred súdom

BRATISLAVA – Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic je presvedčený o tom, že bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír Pčolinský nemusí byť zbavený mlčanlivosti.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v relácii Na telo plus na Tvnoviny.sk. Ešéf tajných Pčolinský by mal byť zbavený mlčanlivosti podľa ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milana Krajniaka (Sme rodina) a predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára (Sme rodina).

„Ja som presvedčený o tom, že v prípade, keď je niekto procesne v postavení obvineného, tak sa môže brániť akýmkoľvek spôsobom a nie je viazaný žiadnou mlčanlivosťou. Podľa mojej mienky to je jednoznačné,“ povedal Lipšic.

 

img

Bývalý šéf SIS čelí obvineniu z prijímania úplatku vo výške 20-tisíc eur za pozastavenie odpočúvania obvineného podnikateľa Zoroslava Kollára.

 

Druhé obvinenie je podľa medializovaných informácií založené na podozrení, že sprostredkoval sumu desaťtisíc eur policajtovi Mariánovi K. za to, aby sa neriešili podozrenia voči známej nadnárodnej stavebnej spoločnosti.
 

Prečítajte si tiež: Počas pôsobenia Pčolinského v SIS, rapídne stúpol počet odposluchov. Dôvody sa nikdy nedozvieme



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies