Maďarský minister vnútra ocenil policajtov za pomoc ľuďom v extrémnom počasí

NETKY.SK • 20 Január 2017, 14:03 • 2 min
Maďarský minister vnútra ocenil policajtov za pomoc ľuďom v extrémnom počasí

BUDAPEŚŤ - Za mimoriadne úsilie pri pomoci ľuďom v extrémnom počasí uplynulých dní odovzdávali dnes v Budapešti ocenenia ministra vnútra Sándora Pintéra. Informovala o tom agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Ocenení 12 policajti, štyria príslušníci občianskej stráže, ôsmi hasiči a dvaja pracovníci Celoštátneho riaditeľstva vodného hospodárstva dostali ocenenie za to, že nad rámec svojich služobných povinností v uplynulých mimoriadne chladných dňoch pomohli na pomoc odkázaným a osamelým ľuďom.

 

Podľa vyhlásenia komunikačného odboru ministerstva vnútra v jednom prípade pomohli policajti v budapeštianskej mestskej časti Kispest staršej žene, ktorá bola v bezvedomí, a iní policajti v Sabolčsko-satmársko-berežskej župe zachránili duševne postihnutého muža, ktorému hrozila smrť zamrznutím v nevykurovanom dome.

 

V ďalších prípadoch pomoci išlo o vytiahnutie pekárenského auta zo snehového záveja, terénneho auta zo zamrznutej rieky, ale aj o záchranu psa uviaznutého medzi ľadové kryhy v rieke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies