Brexit prinesie niektorým lekárom a zdravotníkom novú povinnosť

NETKY.SK • 31 Január 2019, 15:08 • 2 min
Brexit prinesie niektorým lekárom a zdravotníkom novú povinnosť

BRATISLAVA - Ak budú chcieť slovenskí lekári či zdravotnícki pracovníci, ktorí získali odbornú kvalifikáciu vo Veľkej Británii či Severnom Írsku, v budúcnosti svoje povolanie vykonávať na Slovensku, musia požiadať o uznanie odbornej spôsobilosti, a to do 29. marca. Informuje o tom Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR na svojom webe.

slovakia

left justify in out

"MZ SR vyzýva občanov SR, ktorí získali odbornú kvalifikáciu lekára, zubného lekára, farmaceuta, pôrodnej asistentky a sestry zodpovednej za všeobecnú starostlivosť v Spojenom kráľovstve Veľkej Británie a Severného Írska uvedenú v prílohe smernice Európskeho parlamentu a Rady 2005/36/ES o uznávaní odbornej spôsobilosti, aby v prípade, že niekedy v budúcnosti mienia vykonávať zdravotnícke povolanie na území Slovenskej republiky, si podali žiadosť o uznanie predmetnej odbornej spôsobilosti v termíne do 29. marca 2019 na príslušný kompetentný orgán SR," uvádza v stanovisku rezort.

 

img

 

Ako doplnila hovorkyňa MZ SR Zuzana Eliášová, "po tomto termíne pre nich budú platiť pravidlá pre uznanie kvalifikácie, ako keby získali vzdelanie mimo Európskej únie (EÚ) v prípade, ak Veľká Británia opustí EÚ bez uzavretia dohody o vystúpení".

 

V prípade základnej odbornej kvalifikácie lekára, zubného lekára, farmaceuta, pôrodnej asistentky a sestry zodpovednej za všeobecnú starostlivosť sa musia takéto osoby obrátiť na Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. V prípade špecializácie lekára a zubného lekára sa budú musieť obrátiť na ministerstvo zdravotníctva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies