Maďarskí odborári demonštrujú obmedzovaním cestnej premávky po celej krajine

NETKY.SK • 15 December 2014, 09:49 • 2 min
Maďarskí odborári demonštrujú obmedzovaním cestnej premávky po celej krajine

BUDAPEŠŤ - Zvýšenie miezd, úprava zákonníka práce a zákona o štrajku sú hlavnými požiadavkami maďarského odborárskeho zväzu Liga odborov, ktorých členovia dnes začali blokovaním jazdných pruhov vozidlami demonštrovať na 62 miestach Maďarska.

slovakia

left justify in out

Protestná akcia s 1600 autami, v rámci ktorej odborári ďalej požadujú zmeny v predčasnom odchode do dôchodku a zmeny zdanenia benefitov, sa začala o 07.00 h a potrvá do 16.00 h, uviedla agentúra MTI.

 

Predseda Ligy István Gaskó vyjadril pre MTI nádej, že sa odborári dohodnú s vládou a zamestnávateľmi. V opačnom prípade sú zástupcovia zamestnancov pripravení na ďalšiu demonštráciu a aj na celoštátny štrajk.

 

Proti politike vlády Viktora Orbána, návrhu štátneho rozpočtu pre rok 2015 a proti pochybnému majetku viacerých členov vládnej strany Fidesz protestovalo v nedeľu niekoľko tisíc Maďarov v Budapešti.

 

Podľa denníka Népszabadság nedeľňajšia protivládna demonštrácia pred parlamentom bola síce pokračovaním jesennej série protestných zhromaždení, ku ktorej sa teraz pripojili aj odborári, nálada však bola menej bojová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies