Maďarská polícia päť dní intenzívne kontrolovala nákladné autá a autobusy

NETKY.SK • 23 Február 2016, 17:19 • 2 min
Maďarská polícia päť dní intenzívne kontrolovala nákladné autá a autobusy

BUDAPEŠŤ - Maďarskí policajti v období od 15. do 20. februára na cestách intenzívne kontrolovali nákladné vozidlá a autobusy v rámci dopravno-bezpečnostnej akcie Truck & Bus, ktorú organizuje európska stavovská organizácia TISPOL.

slovakia

left justify in out

Polícia na svojej internetovej stránke police.hu dnes informovala, že nedostatky zistila v 436 prípadoch.

 

Hliadky polície v priebehu piatich dní skontrolovali vyše 2200 nákladných áut a 140 autobusov. Sústredili sa v prvom rade na dodržiavanie povinných prestávok na odpočinok, predpisov týkajúcich sa prevozu nebezpečného tovaru a zisťovali aj legálnosť pobytu vodičov na území Maďarska.

 

V prípade 16 ťažkých nákladných vozidiel nariadili okamžité dopravné obmedzenie, v 92 prípadoch stíhali vodičov kamiónov za porušenie povinného času odpočinku, v 155 prípadoch našli nedostatky súvisiace s bezpečnosťou vozidla, prípadne nákladu a v 90 prípadoch odhalili nedostatky v dokladoch.

Osem vodičov nákladných vozidiel bolo podozrivých z požitia alkoholu, v 40 prípadoch posádka nemala zapnuté bezpečnostné pásy a 84 nákladných áut prekročilo povolenú rýchlosť.

 

Za prekročenie povolenej rýchlosti stíhali v uvedenom období sedem vodičov autobusov, predpis povinnej prestávky nedodržalo takisto sedem vodičov autobusov, informovala maďarská polícia.

 

TISPOL združuje služby dopravnej polície európskych štátov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies