Maďarič: Nezverejnenie koaličnej zmluvy nijako neukráti práva verejnosti

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 15:10 • 2 min
Maďarič: Nezverejnenie koaličnej zmluvy nijako neukráti práva verejnosti

BRATISLAVA - Prípadné nezverejnenie koaličnej zmluvy medzi stranami Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť nijako neukráti práva verejnosti. Myslí si to podpredseda Smeru-SD a minister kultúry Marek Maďarič.

slovakia

left justify in out

Podľa neho ľudí skôr zaujímajú programové výstupy koalície či konanie konkrétnych ministrov. Dodal, že zmluva predstavuje vnútorný mechanizmus spolupráce koalície, a teda ide o jej vnútornú záležitosť.

 

"Je to materiál, ktorý má byť povinne zverejňovaný?" reagoval pre médiá po rokovaní vlády, ktorá sa dnes po prvý raz zišla v novom zložení. "Zmluvní partneri vedia, čo podpísali. Slúži predovšetkým pre nich," dodal s tým, že sa ešte nezaoberali otázkou jeho zverejnenia. "Nedomnievali sme sa, že pre slovenské médiá na tomto stojí a padá slovenský politický svet. Nechápem, prečo z tejto témy robíte takú významnú vec," poznamenal Maďarič.

 

Ani minister životného prostredia a podpredseda Mosta-Híd László Solymos nevidí na zverejnenie koaličnej zmluvy dôvod. "Je to zmluva medzi štyrmi stranami, je to medzi nami. Nemyslím si, že by to malo byť verejné," konštatoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies