Maďari vydali najvyšší stupeň varovania pred horúčavami: Očakávajú 41 °C!

NETKY.SK • 29 Júl 2013, 10:16 • 2 min
Maďari vydali najvyšší stupeň varovania pred horúčavami: Očakávajú 41 °C!

BUDAPEŠŤ - Najvyšší, tretí stupeň varovania pred horúčavami vydala dnes maďarská meteorologická pre územie 15 žúp. Horúčavy majú vrcholiť s hodnotou 40-41 stupňov Celzia, informovala agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Druhý stupeň výstrahy je v platnosti na severovýchode a východe krajina v Boršodsko-abovsko-zemplínskej, Hevešskej, Novohradskej, Sabolčsko-satmársko-berežskej župe, tam očakávajú priemernú dennú teplotu 25-26 stupňov Celzia, na zvyšku územia krajiny to bude až 27-30 stupňov Celzia.

Meteorológovia upozorňujú na búrky s možnosťou krupobitia, ktoré prinesie studený front večer na oblasť Zadunajska a stredných žúp.

Dnes nadránom padol o vyše jedného stupňa teplotný rekord najvyššej minimálnej dennej teploty, v Tate ortuť teplomera klesla v noci iba na 26,2 stupňa Celzia. Od roku 1921 najvyššia minimálna teplota bola 25 stupňov Celzia, ktorú namerali v Dobogókö.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies