Laporta je staronovým predsedom Barcelony, chce udržať Messiho

NETKY.SK • 8 Marec 2021, 14:08 • 2 min
Laporta je staronovým predsedom Barcelony, chce udržať Messiho

V slávnom klube z Barcelony to v poslednom čase vrie. Katalánsky gigant bojuje s obrovskými finančnými problémami, a tak sa oči fanúšikov upierali k voľbám nového predsedu, ktoré sa uskutočnili včera.

slovakia

left justify in out

Úradovanie predchádzajúceho predsedu, Josepa Mariu Bartomeua, sprevádzali škandály. Nenávidený politik si proti sebe poštval najväčšiu hviezdu tímu, Lionela Messiho, ktorý chcel v lete klub opustiť, navyše nezvládol finančné riadenie klubu. Rozpútal takisto aféru „Barcagate“, ktorú minulý rok odhalilo rádio Cadena Ser. Klub si údajne objednal u spoločnosti I3 Ventures monitoring aktivít na sociálnych sieťach a odštartoval ohováranie hráčov, ktorí sa k vedeniu vyjadrovali kriticky. V súvislosti s touto kauzou bol Bartomeu minulý týždeň zadržaný políciou. Barcelonu od konca októbra dočasne viedol Carles Tusquets.

 

 

Voľby sa mali pôvodne uskutočniť 24. januára, kvôli pretrvávajúcej pandémii sa však odložili na marec. Víťazom včerajšieho hlasovania sa napokon stal Joan Laporta, ktorý získal takmer 58 percent hlasov. Na druhom mieste skončil Victor Font, ktorý bol spoločne s Laportom najväčším favoritom na zisk kresla predsedu.

 

58-ročný právnik sa vracia do funkcie, ktorú vykonával v rokoch 2003-2010. Barcelona sa pod jeho vedením stala najúspešnejším klubom na svete, aj vďaka povýšeniu Pepa Guardiolu na pozíciu hlavného trénera A-mužstva. Katalánci získali počas vlády Laportu dva tituly v Lige majstrov a štyri domáce primáty.

 

 

Staronový predseda „zdedil“ okrem masívnych dlhov aj nespokojného Messiho, ktorého by rád v mužstve udržal. Kontrakt jedného z najlepších futbalistov histórie v lete vyprší, čo znamená, že bude môcť odísť zadarmo. Laporta si však niečo také nechce pripustiť. „V nedeľu to bolo 20 rokov odvtedy, čo v Barcelone debutoval chlapec menom Leo Messi. Je najlepším v histórii. To, že prišiel voliť spolu so synom, dokazuje, že Barcu miluje. Sme úžasná rodina. Dúfam, že ho tento výsledok presvedčí, aby v klube pokračoval,“ nechal sa počuť po zvolení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies