Maďari sa naštvali, na Facebooku organizujú kvôli migrantom bojkot Chorvátska

NETKY.SK • 21 September 2015, 10:50 • 2 min
Maďari sa naštvali, na Facebooku organizujú kvôli migrantom bojkot Chorvátska

BUDAPEŠŤ - Bojkot proti letnej dovolenke v Chorvátsku začala organizovať skupina Maďarov na Facebooku, napísal dnes maďarský server Ripost.hu. Dôvodom je skutočnosť, že po uzatvorení hraníc Maďarska so Srbskom z 15. septembra začalo Chorvátsko prichádzajúcich migrantov posielať do Maďarska.

slovakia

left justify in out

"Už tam nechodievaj na letnú dovolenku!" cituje server výzvu na sociálnej sieti a dodáva, že v tomto roku trávilo dovolenku v Chorvátsku 332.000 maďarských turistov. Pomer Maďarov dovolenkujúcich pri Jadranskom mori dosahuje osem až deväť percent všetkých turistov. Medziročne počet Maďarov navštevujúcich túto turistickú destináciu stúpol tento rok o 16,5 percenta.

 

Chorvátsko v sobotu uviedlo, že "prinútilo" Maďarsko prijať tisíce utečencov a bude mu ich posielať aj naďalej.

"Donútili sme ich - tým, že sme im tam tých ľudí poslali. A budeme v tom pokračovať," povedal Milanovič novinárom v meste Beli Manastir, odkiaľ boli v piatok vyslané na sever do Maďarska autobusy a vlaky plné migrantov.

Počet migrantov prichádzajúcich do Maďarska cez Chorvátsko dosiahol k dnešnému dňu už 30.000. Maďarsko fyzicky uzatvára po srbských hraniciach aj časť chorvátskych hraníc na kritickom 41-kilometrovom úseku, kde obe krajiny neoddeľuje rieka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies