Macedónsky parlament schválil budúcoročný rozpočet a potom sa rozpustil

NETKY.SK • 17 Október 2016, 19:32 • 2 min
Macedónsky parlament schválil budúcoročný rozpočet a potom sa rozpustil

SKOPJE - O rozpustení macedónskeho parlamentu rozhodli dnes v Skopje jeho poslanci, aby tak umožnili na 11. decembra plánované predčasné parlamentné voľby.

slovakia

left justify in out

Hlavné macedónske politické strany - opozičný Sociálnodemokratický zväz Macedónska (SDSM), konzervatívne zoskupenie VMRO-DPMNE (Vnútorná macedónska revolučná organizácia - Demokratická strana macedónskej národnej jednoty) pod vedením bývalého premiéra Nikolu Gruevského, ktoré stojí na čele súčasnej vládnucej koalície, Demokratická únia pre integráciu (DUI) zastupujúca záujmy etnických Albáncov a podobne zameraná Demokratická strana Albáncov - dospeli v júli k dohode, že do konca augusta stanovia termín predčasných parlamentných volieb.

 

Už predtým v tomto roku termín týchto volieb dvakrát odložili, a to najskôr z 24. apríla na 5. júna, neskôr z 5. júna na neurčito, pripomenula tlačová agentúra MTI. Poslanci v Skopje ešte dnes pred rozpustením parlamentu schválili návrh budúcoročného rozpočtu, ktorý predpokladá udržanie schodku pod hranicou troch percent a hospodársky rast vo výške 2,3 percenta HDP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies