Macedónsko uzatvorilo priechod na hraniciach s Gréckom, uviazli tam tisícky migrantov

NETKY.SK • 3 December 2015, 13:23 • 2 min
Macedónsko uzatvorilo priechod na hraniciach s Gréckom, uviazli tam tisícky migrantov

IDOMENI - Macedónsko dnes ráno uzatvorilo priechod Gevgelija na hraniciach s Gréckom. Uviazlo tam okolo 5000 utečencov, ktorí chcú pokračovať v ceste do západnej Európy, informovala na Twitteri organizácia Lekári bez hraníc (MSF).

slovakia

left justify in out

Ďalších viac ako 3500 migrantov prevažne z Maroka, Pakistanu a Iránu je už niekoľko dní zablokovaných pri pohraničnej obci Idomeni. Macedónsko už asi dva týždne púšťa ďalej len Sýrčanov, Iračanov a Afgancov. Utečencom z iných krajín bráni pokračovať v ceste. Medzi rastúcim počtom frustrovaných utečencov dochádza čoraz častejšie k nepokojom, výnimkou nebol ani dnešok. Humanitárne organizácie tiež varujú pred zhoršujúcou sa situáciou v stanovom tábore v Idomeni. Macedónsko zároveň uplynulý víkend začalo s výstavbou plota na hraniciach s Gréckom.

 

Na následky zásahu elektrickým prúdom zomrel dnes na gréckej strane hraníc s Macedónskom neďaleko Idomeni migrant pravdepodobne z Maroka. Jeho spálené telo ležalo vedľa železničnej trate, povedal svedok agentúre Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies