Luxembursko sa uchádza o sídlo európskeho bankového dozoru EBA

NETKY.SK • 31 Júl 2017, 17:32 • 2 min
Luxembursko sa uchádza o sídlo európskeho bankového dozoru EBA

LUXEMBURG - Luxembursko sa oficiálne uchádza o presun sídla Európskeho orgánu pre bankovníctvo (EBA) z Londýna na svoje územie.

slovakia

left justify in out

Veľkokniežactvo písomne oznámilo Európskej únii, že po odchode Británie prijme všetkých 170 zamestnancov. Minister financií Pierre Gramegna ponúkol bezplatný prenájom modernej administratívnej budovy vo výhodnej lokalite v Luxemburgu.

 

"Luxemburg je prirodzenou voľbou pre EBA nielen pre pokračovanie jeho práce, ale aj pre harmonický rozvoj agentúry a jej zamestnancov vo viacjazyčnom a multikulturálnom prostredí," píše minister vo svojom liste Bruselu.

 

Premiér Xavier Bettel už v marci ohlásil, že Luxembursko sa bude uchádzať o prijatie EBA. Okrem iného poukázal na to, že EÚ sa už v roku 1965 zaviazala k umiestňovaniu európskych inštitúcií, najmä vo finančnej oblasti, v Luxemburgu. Okrem veľkokniežactva sa o sídlo EBA uchádzajú aj Frankfurt nad Mohanom, Dublin, Viedeň, Praha a Varšava.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies