Lupiči v centre Paríža vyrabovali klenotníctvo, zobrali šperky za 2 milióny!

NETKY.SK • 9 September 2013, 12:44 • 2 min
Lupiči v centre Paríža vyrabovali klenotníctvo, zobrali šperky za 2 milióny!

PARÍŽ - Centrum Paríža zažilo v noci nadnes dve ozbrojené lúpeže. Zlodeji okradli cateringovú firmu francúzskych železníc a z klenotníctva v blízkosti ministerstva spravodlivosti odviezli lup za vyše dva milióny eur.

slovakia

left justify in out

Podľa správ miesntej tlače sa skupina neznámych zlodejov v noci na dnes vlámala do klenotníctva v blízkosti námestia Vendome. Ide o známu luxusnú štvrť, kde je koncentrovaných viacero nákupných centier s luxusnými značkami.   Podľa očitých svedkov dnes ráno okolo 4.30 zlodeji nabúrali autom značky Jeep Cherokee výklad klenotníctva, ktoré sa rozhodli olúpiť. Niekoľko jednotlivcov vošlo do rozbitého obchodu, odkiaľ odcudzili šperky a luxusné hodinky. Krátko na to džíp, ktorým rozbili výklad podpálili a ušli na inom aute. K akcii došlo len niekoľko desiatok metrov od budovy ministerstva spravodlivosti. Hodnota odcudzených šperkov a hodiniek sa odhaduje na dva milióny euro.

Niekoľko hodín pred lúpežou došlo k ozbrojenému prepadnutiu cateringovej spoločnosti, ktorá dodáva jedlo a nápoje pre Národnú francúzsku železničnú spoločnosť (SNCF). Páchateľmi boli dvaja neznámi muži na motorke, ktorí pod hrozbou použitia automatickej pištole a samopalu kalašnikov prinútili strážnikov firmy vydať hotovosť z pokladnice. Išlo o sumu vo výške 60.000 eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies