Lupiči s pištolami a sekerami vylúpili klenotníctvo v Rakúsku

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 18:20 • 2 min
Lupiči s pištolami a sekerami vylúpili klenotníctvo v Rakúsku

EISENSTADT - Rakúska polícia intenzívna pátra po trojici ozbrojených lupičov vo veku asi 25-30 rokov, ktorí dnes prepadli klenotníctvo v pešej zóne mesta Eisenstadt v spolkovej krajine Burgenland a ušli s korisťou v podobe šperkov a hodiniek nešpecifikovanej hodnoty.

slovakia

left justify in out

Trojica mužov prinútila s pištoľou v ruke dve predavačky ľahnúť si na zem. Muž vyzbrojený pištoľou nebol maskovaný, ďalší dvaja, ktorí sekerami rozbili vitríny a vybrali z nich šperky i hodinky, mali tváre čiastočne zakryté. Polícia medzičasom zverejnila zábery bezpečnostnej kamery z klenotníctva.

 

Páchatelia ušli z miesta činu na neďaleko zaparkovanom vozidle typu Audi zelenej farby s viedenským evidenčným číslom. Toto vozidlo policajti v krátkom čase našli na inom mieste v Eisenstadte a aktuálne ho skúmajú experti. Je pravdepodobné, že lupiči presadli následne do pravdepodobne modrej dodávky a pokračovali v úteku.

 

Pri lúpežnom prepadnutí nedošlo k zraneniam a nepadol tam ani jediný výstrel, uviedol policajný hovorca. Dodal, že obe predavačky utrpeli šok.

 

Rovnaké klenotníctvo bolo dejiskom brutálnej lúpeže už 28. novembra 2005. Vtedy traja muži ukoristili hodinky v hodnote asi 450.000 eur. Na úteku postrelili do hlavy 22-ročného hodinára, ktorý na následky ťažkých zranení zomrel v roku 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies