Lukáš Tesák by mohol zamieriť do Kazachstanu

NETKY.SK • 4 Január 2016, 14:40 • 2 min
Lukáš Tesák by mohol zamieriť do Kazachstanu

BRATISLAVA - Slovenský futbalový reprezentant Lukáš Tesák sa na klubovej úrovni bude možno sťahovať do Kazachstanu. V súčasnosti hráč Arsenalu Tula chce údajne odísť z tohto ruského druholigového tímu, ktorému po dosiaľ odohraných 24 kolách tamojšej FNL patrí tretie miesto v tabuľke so 46 bodmi.

slovakia

left justify in out

Agent 30-ročného ľavonohého obrancu (nar. 8. marca 1985) ponúkol hráča trom mužstvám z najvyššej kazašskej súťaže - Astane, Ordabasy a Atyrau, v zozname uchádzačov o jeho služby je vraj aj Tobol Kostanaj. Informuje o tom portál kazfootball.kz s tým, že Lukáš Tesák je krajný obranca s ofenzívnymi chúťkami, vyznačujúci sa presnými centrami, ale aj dôrazom a húževnatosťou.


Rodák zo Žiaru nad Hronom nastúpil zatiaľ dvakrát aj v najcennejšom drese, tréner A-tímu SR Ján Kozák mu dal vlani príležitosť 5. septembra v kvalifikačnom dueli v Oviede proti domácemu Španielsku a 17. novembra v domácom prípravnom súboji v Žiline proti Islandu - v oboch prípadoch odohral celé stretnutie.

 

"V ruskej Premier League odohral Lukáš Tesák 24 zápasov a asistoval pri štyroch góloch, v druhej najvyššej ruskej súťaži nastúpil dovedna v 82 dueloch, skóroval štyrikrát a mal 12 prihrávok na gól. V tejto sezóne sa v drese Arsenalu dostal na trávnik 19-krát," uviedol spomenutý web na margo štatistík slovenského krajného beka, ktorý v doterajšej hráčskej kariére účinkoval aj v Dubnici, Žiline, Rimavskej Sobote, Senici, Prešove, ukrajinskom klube Zaria Lugansk či ruskom Torpede Moskva. Hráčom Arsenalu Tula je od jesene 2014.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies