Lukáš Oravec vyráža na turné s Waynom Escofferym

NETKY.SK • 31 Marec 2017, 09:15 • 2 min
Lukáš Oravec vyráža na turné s Waynom Escofferym

BRATISLAVA - Slovenský skladateľ a trubkár Lukáš Oravec chystá so svojím kvartetom aprílové turné, na ktoré prizval i britského saxofonistu a držiteľa ceny Grammy roky pôsobiaceho v New Yorku, Wayna Escofferyho.

slovakia

left justify in out

Hudobníci spolu odohrajú päť koncertov na Slovensku, v Česku i Poľsku. Na tour pritom predstavia nový album Ali (2016), na ktorom spolupracoval Lukáš Oravec a jeho kvarteto s americkým saxofonistom a skladateľom Bobom Mintzerom. Ten sa však na turné podľa Oravcových slov nezúčastní. "Nevedeli sme, kedy sa album podarí vydať a následne ho predstaviť a Bob, žiaľ, nie je v apríli k dispozícii. Zároveň zorganizovanie turné s Bobom Mintzerom je finančne veľmi náročné, preto sme oslovili na tour iného prominentného hosťa. S Waynom sme spolupracovali už v minulosti, poznám ho roky z albumov Toma Harrella. V spolupráci s ním to naozaj veľmi dobre funguje. Je to znamenitý sólista a skúsený spoluhráč do kvintetu," povedal Oravec v rozhovore pre agentúru SITA.

Fanúšikovia sa môžu okrem skladieb z nového albumu tešiť aj na ďalšie kompozície. "Samotný koncert trvá zväčša dlhšie ako minutáž albumu, predstavíme teda aj niečo z mojich doterajších kompozícií a aj nejaké novinky," uviedol talentovaný trubkár. "Teším sa na ľudí, ktorých stretnem. V každej z krajín a koncertných miest poznám fanúšikov, ktorí pravidelne navštevujú a organizujú naše koncerty. Sú to vždy príjemné stretnutia," dodal.

Najviac sa vraj teší na koncerty v Poľsku. "Tam je publikum, čo sa týka džezu, asi najvzdelanejšie. V pražskej Redute zas hrávame pre medzinárodné publikum, ktoré tvoria zväčša turisti z celého sveta a na Slovensku bývajú fanúšikovia najnaturálnejší, neboja sa prejaviť, keď sa im niečo páči. Všade sú však ľudia veľmi vďační," poznamenal Oravec, ktorý sa už deň po turné plánuje pustiť do nahrávania novej štúdiovky. "Deň po koncerte v Žiline máme nahrávaciu session v Brne v štúdiu Divadla na Orlí. Tam bude trochu iná zostava, na klavír a basu budú hrať iní muzikanti ako na tour, no na tejto session sa bude môcť tiež zúčastniť verejnosť. Bude to však časovo aj kapacitne obmedzené," uzavrel hudobník.

Termíny koncertov Lukáš Oravec Quartet feat Wayne Escoffery:
8. apríla - Muzyczna Owczarnia, Jaworki
9. apríla - Reduta Jazz Club, Praha 
10. apríla - Harris Piano Jazz Bar, Krakov
11. apríla - Villa Romaine, Šahy
12. apríla - Caffe Tosca, Žilina
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies