Lukáš Haraslín rozhodol o triumfe Lechie nad nad Krakovom

NETKY.SK • 7 Máj 2017, 09:52 • 2 min
Lukáš Haraslín rozhodol o triumfe Lechie nad nad Krakovom

VARŠAVA - Slovenský futbalista Lukáš Haraslín gólom rozhodol o triumfe svojho mužstva Lechia Gdansk nad Wislou Krakov 1:0 v sobotňajšom stretnutí skupiny o titul v najvyššej poľskej súťaži. Jeho spoluhráč Dušan Kuciak si udržal čisté konto. Gdansk zvíťazil na ihrisku súpera prvýkrát od októbra 2016 a triumfu v Lubine 2:1.

slovakia

left justify in out

Haraslín skóroval aj so šťastím v 58. min pohotovou prudkou strelou z voleja, ktorá prešla pomedzi nohy brankárovi Wisly Lukaszovi Zaluskovi. Jeden z krakovských obrancov Arkadiusz Glowacki síce loptu vykopol z bránky, ale až keď bola celým objemom za čiarou. Lechia je v skupine o titul na druhom mieste, na prvej priečke je Jagiellonia Bialystok s jednobodovým náskokom.

"Po remíze prvého Bialystoku sme vedeli, že v prípade víťazstva sa môžeme k nemu priblížiť. Už v prvom polčase sme boli aktívnejším, lepším tímom. Gólu sme sa ale dočkali až po zmene strán. Som veľmi rád, že som opäť trafil,“ povedal Lukáš Haraslín na webe csm-agency.sk. Po svojom zásahu naznačil srdiečko pre svoju priateľku Nikol.

 

"Najdôležitejšie je, že sme vyhrali a priblížili sme sa k Bialystoku. Sme radi, že sme po dlhšom čase uspeli vonku. Za lídrom zaostávame už len o 1 bod. Čakajú nás dva domáce zápasy, hostíme aj Bialystok. Pôjde o veľa, budú to ťažké stretnutia,“ dodal Lukáš Haraslín.

Zaujímavosťou zápasu bolo, že Haraslínov rozhodujúci gól nevidel naživo jeho tréner Piotr Nowak, ktorému ešte v prvom polčase prišlo nevoľno. Musel vyhľadať lekársku pomoc a zápas si preventívne pozrel v zákulisí v televízii. "Bol som v šatni, ale v stálom kontakte so svojimi spolupracovníkmi na lavičke. Ďakujem za podporu. Dostal som lieky, nič vážne sa nestalo," cituje Nowaka klubový web zeleno-bielych lechia.pl.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies