Lufthansa končí s likvidáciou odpadu vrátane ton kerozínu

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 17:56 • 2 min
Lufthansa končí s likvidáciou odpadu vrátane ton kerozínu

PARÍŽ - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa v stredu oficiálne potvrdila, že z miesta marcového nárazu lietadla jej nízkonákladovej dcérskej spoločnosti Germanwings vo francúzskych Alpách už odstránila 80 percent trosiek a úlomkov stroja.

slovakia

left justify in out

Predstaviteľ nemeckých vlajkových aerolínií Carsten Hernig počas prítomnosti v dedine Digne-les-Bains nachádzajúcej neďaleko miesta nárazu uviedol, že likvidačné tímy odstránili do utorka 35 ton odpadu. Hernig, ktorý dozerá na priebeh operácie, zdôraznil, že cieľom je nezanechanie žiadnych škôd na životnom prostredí. Odstránia preto aj približne štyri tony leteckého petroleja a desiatky litrov mazív z pôdy. Pátranie po telesných pozostatkoch obetí a zber osobných vecí ukončili ešte koncom marca.

 

Lietadlo nemeckých nízkonákladových aerolínií Germanwings narazilo 24. marca do vysokohorského úbočia na juhovýchode Francúzska. Na palube stroja Airbus A320 smerujúceho z Barcelony do Düsseldorfu bolo 144 cestujúcich a šesť členov posádky. Francúzski vyšetrovatelia už potvrdili, že haváriu lietadla spôsobilo zámerné konanie druhého pilota Andreasa Lubitza. Ten potom, ako sa zamkol v kokpite nastavil automatické klesanie lietadla k zemi a opakovane zvyšoval jeho rýchlosť až do nárazu. Lubitz v minulosti prejavoval samovražedné sklony a trpel depresiami.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies