Ľudskoprávna organizácia obviňuje tureckú vládu z potláčania demokracie

NETKY.SK • 29 September 2014, 13:13 • 2 min
Ľudskoprávna organizácia obviňuje tureckú vládu z potláčania demokracie

ANKARA - Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) vyzvala v pondelok Turecko, aby urobilo potrebné kroky na ochranu slobody slova, práva na pokojný protest a dodržiavanie právnych noriem.

slovakia

left justify in out

HRW vo svojej správe kritizuje kroky vlády na kontrolu médií a internetu a jej nariadenia zasiahnuť proti jej kritikom a demonštrantom. Podľa HRW tisíce ľudí sú v Turecku vystavené prenasledovaniu za účasť na protivládnych demonštráciách v roku 2013 a na druhej strane len zopár policajtov bolo bratých na zodpovednosť za zneužitie právomoci. Organizácia na ochranu ľudských práv tiež uviedla, že vláda oslabila právo zákona svojou reakciou na korupčný škandál tým, že porušila nezávislosť súdnictva. HRW však privítala snahy vlády podporiť mier s kurdskými povstalcami s cieľom ukončiť 30 rokov trvajúci konflikt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies