Ľudia žiadali rekonštrukciu mosta v Piešťanoch, dopravu nezastavili

NETKY.SK • 7 September 2013, 07:33 • 2 min
Ľudia žiadali rekonštrukciu mosta v Piešťanoch, dopravu nezastavili

PIEŠŤANY - Rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch požadovalo dnes asi 80 účastníkov verejného zhromaždenia, ktoré organizovalo občianske združenie Ľudia za lepšie Piešťany.

slovakia

left justify in out

Radnica pôvodne ohlásené zablokovanie mosta nepovolila, organizátori to rešpektovali. Prístupy na most pre chodcov strážili policajti, zhromaždenie sa konalo mimo mosta.

Organizátori zhromaždenia dávali ľuďom podpisovať petíciu adresovanú poslancom Trnavského samosprávneho kraja, ktorou požadujú rekonštrukciu Krajinského mosta. Podľa šéfa združenia Ľudia za lepšie Piešťany Michala Hyneka, ktorý je aj mestským poslancom strany Smer-SD, je technický stav mosta katastrofálny. Most vlastní Trnavský samosprávny kraj, podľa jeho poslanca a primátora Piešťan Rema Cicutta po vylúčení kamiónovej dopravy už most nie je preťažovaný a nie sú na ňom ani vážnejšie dopravné zápchy. Rovnaký názor má aj predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš, podľa ktorého sú na Slovensku mosty aj v oveľa hrošom technickom stave. Správa a údržba ciest kraja v súčasnosti pripravuje projektovú dokumentáciu len na základnú opravu mosta. 

Podľa hovorcu krajskej samosprávy Patrika Velšica v súčasnosti rokujú o preradení cesty II/499 cez most medzi cesty I. triedy. Ak by sa tento krok podarilo dotiahnuť do konca, o cestu by sa potom staral štát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies