ĽSNS: Štátna hymna by mala odznieť v úvode každej schôdze NR SR

NETKY.SK • 10 Január 2018, 12:06 • 2 min
ĽSNS: Štátna hymna by mala odznieť v úvode každej schôdze NR SR

BRATISLAVA - Poslanci za ĽSNS navrhujú začínať schôdzu Národnej rady SR štátnou hymnou. Podľa kotlebovcov má hymna na začiatku pripomenúť zákonodarcom, v koho prospech majú v parlamente vystupovať.

slovakia

left justify in out

Na stredajšej tlačovej konferencii pri odôvodnení návrhu novely rokovacieho poriadku NR SR kotlebovci zdôraznili, že je nevyhnutné výraznejšie zaviesť štátne symboly do reálnej spoločenskej i politickej praxe. Novelu predložia na najbližšej januárovej schôdzi. "S nikým sme o tomto návrhu zatiaľ nerokovali, veríme však, že náš zámer podporia minimálne tí, ktorí sa už v minulosti v rovnakom duchu vyjadrovali," uviedol predseda ĽSNS Marian Kotleba.

 

Rokovací poriadok NR SR novelizovala snemovňa naposledy v decembri 2016, zmenu navrhli koaliční poslanci z SNS, Smeru-SD a Mosta-Híd, pôvodne ju inicioval predseda parlamentu Andrej Danko (SNS). V pléne za novelu zahlasovalo 79 poslancov, novela vstúpila do platnosti bez podpisu Andreja Kisku, ktorý so zmenami nesúhlasil, pričom argumentoval možnou kolíziou nových pravidiel s ústavou zaručenou slobodou prejavu.

 

Novela zaviedla časové limity pre vystúpenie poslancov, zakázala transparenty, plagáty, letáky a iné obrazové, zvukové a zvukovo-obrazové prezentácie, ale aj materiály propagujúce politickú stranu alebo politické hnutie a reklamu.

 

Poslanci majú zákaz robiť fotky, zvukové záznamy a audiovizuálne záznamy alebo audiovizuálne prenosy. Rokovací poriadok upravuje aj spôsob, ako riešiť narúšanie schôdzí či sankcionovať zámerné obštrukcie či zneužitie rokovania na výtržnosti či provokácie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies