Londýnske nepokoje dôvodom zrušenia zápasu Anglicka s Holandskom

NETKY.SK • 9 August 2011, 14:33 • 2 min
Londýnske nepokoje dôvodom zrušenia zápasu Anglicka s Holandskom

Londýnske nepokoje dôvodom zrušenia zápasu Anglicka s Holandskom

slovakia

left justify in out

img

Pretrvávajúce nepokoje v britskej metropole Londýn zapríčinili zrušenie prípravného zápasu medzi Anglickom a Holandskom, ktorý sa mal odohrať v stredu na štadióne Wembley. Z rovnakého dôvodu sa v utorok neodohrajú ani domáce zápasy troch londýnskych klubov v rámci Anglického pohára.
      Anglická futbalová asociácia (FA) pristúpila k rozhodnutiu odvolať duel, na ktorý sa predalo už vyše 70.000 vstupeniek, po tom, čo britská metropola zažila už tretiu nepokojnú noc spojenú s násilím a rabovaním. "S ľútosťou oznamujeme, že zajtrajší medzištátny zápas bol zrušený," píše sa na oficiálnej stránke FA.
      Holanďania prijali toto rozhodnutie s nevôľou, o čom svedčí vyhlásenie hovorkyne tamojšieho futbalového zväzu. "Zostávame doma. Je to hanba," uviedla, pričom oficiálna stránka zväzu dodáva: "Výtržnosti v Londýne si vyžiadali nasadenie všetkých dostupných kapacít polície. Také veľké podujatie, akým je medzištátny duel na štadióne Wembley, si vyžaduje policajné zabezpečenie. Preto sa rozhodlo, že sa zápas neodohrá."
      Polícia v súvislosti s pouličnými výtržnosťami požiadala londýnske kluby West Ham United, Charlton Athletic a Crystal Palace, aby svoje zápasy odohrali v inom termíne. "Bolo nám povedané, že treba preložiť všetky veľké verejné podujatia na iný termín, keďže polícia v súčasnosti potrebuje sústrediť svoju pozornosť inam," píše sa v pondelňajšom vyhlásení "kladivárov" z West Hamu, ktorých v prvom kole pohára čaká Aldershot Town.
      K ukončeniu násilností v utorok vyzvali aj samotní anglickí reprezentanti. Podľa útočníka Waynea Ronneyho si robí hanbu celá krajina, jeho spoluhráč z Manchestru United Rio Ferdinand dokonca označil súčasné dianie za "šialenstvo" a naznačil potrebu nasadenia armády.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies