Londýnska polícia podnikla rozsiahlu raziu proti islamským militantom

NETKY.SK • 25 September 2014, 13:19 • 2 min
Londýnska polícia podnikla rozsiahlu raziu proti islamským militantom

LONDÝN - Protiteroristická jednotka londýnskej Metropolitnej polície podnikla dnes rozsiahly zásah proti predpokladaným islamským militantom.

slovakia

left justify in out

Zatknutých bolo deväť podozrivých, medzi ktorými je údajne aj známy radikálny duchovný Anjem Choudary, bývalý vodca zakázanej islamistickej organizácie al-Mudžahirún pôsobiacej v Británii, uviedla televízia Sky News.  

 

Zaistení muži vo veku 22-51 rokov sú podozriví z členstva v ilegálnej teroristickej organizácii a z podpory terorizmu. Zadržiavajú ich na policajných staniciach v centre Londýna. 

 

Príslušníci protiteroristickej sekcie Scotland Yardu SO15 v rámci prebiehajúcej operácie vykonali množstvo prehliadok v súkromných domoch, firmách i komunitných centrách. Razie prebehli na 18 miestach prevažne vo východnej a južnej časti Londýna a v jednej lokalite v meste Stoke-on-Trent v anglickom grófstve Staffordshire. 

 

Podľa vyhlásenia polície je zatýkanie súčasťou "pokračujúceho vyšetrovania terorizmu súvisiaceho s islamistami a nie je reakciou na nijakú bezprostrednú hrozbu pre verejnú bezpečnosť". 

 

Británia v auguste zvýšila stupeň teroristického ohrozenia krajiny, a to na druhý najvyšší na päťstupňovej stupnici. Príčinou sú vojnové konflikty v Sýrii a Iraku. V zmysle platného stupňa varovania je pokus o teroristický útok na britskom území vysoko pravdepodobný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies