Lončar dostal doživotný dištanc za napadnutie rozhodcu

NETKY.SK • 22 Október 2014, 11:50 • 2 min
Lončar dostal doživotný dištanc za napadnutie rozhodcu

LONDÝN - Mladý chorvátsky boxer Vido Lončar nesmie doživotne do ringu. Chorvátska boxerská federácia mu zastavila do konca života činnosť za útok na rozhodcu počas tohtotýždňových mládežníckych majstrovstiev Európy v Záhrebe.

slovakia

left justify in out

Osemnásťročný Lončar napadol arbitra Mageju Dziurgotu krátko po skončení duelu 2. kola s Algirdasom Baniulisom z Litvy, ktorý mal v dueli veľkú prevahu. Poľský rozhodca preto zápas predčasne ukončil a čakal v strede ringu, kým si obaja pästiari nezložia rukavice. Lončar ho však nečakane zasypal ranami.

 

"Je to hanba pre Záhreb a celé Chorvátsko. To sa nemalo stať. Do tejto akcie sme vložili množstvo úsilia na vylepšenie imidžu chorvátskeho boxu. On to za pár sekúnd všetko zničil," uviedol generálny sekretár Chorvátskej boxerskej federácie Marko Marovič. 

 

Napadnutý rozhodca bol v šoku, museli mu pomôcť zdravotníci. Útočníka za nohy vytiahli z ringu usporiadatelia. Situáciou sa okamžite zaoberala exekutíva národnej federácie a rozhodla o doživotnom treste. Zároveň sa ospravedlnila napadnutému rozhodcovi, ktorého museli po dueli aj hospitalizovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies