Lokalitu festivalu Woodstock zaradili na zoznam historických miest USA

NETKY.SK • 7 Jún 2017, 14:33 • 2 min
Lokalitu festivalu Woodstock zaradili na zoznam historických miest USA

ALBANY - Lokalita, na ktorej sa v roku 1969 konal legendárny štvordňový rockový festival Woodstock, oficiálne zapísala americká vláda do Národného registra historických miest (NRHP). Oznámil to v utorok guvernér štátu New York Andrew Cuomo, ktorého dnes citovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Cuomo tvrdí, že festival, ktorý na pozemok bývalej mliekarenskej farmy Maxa Yasgura prilákal takmer pol milióna ľudí, bol "kľúčovým momentom v dejinách New Yorku i celých USA", pričom zaradenie tejto lokality na NRHP prispeje k zachovaniu tohto miesta aj pre nasledujúce generácie.

Na lokalite v Hudson Valley sa v súčasnosti nachádza kultúrne a vzdelávacie stredisko Bethel Woods Center for the Arts. Riaditeľka tejto inštitúcie Darlene Fedunová vyhlásila, že zápis lokality na NRHP posilní kultúrne aktivity tohto miesta, ktoré podľa nej stelesňuje "ducha 60. rokov".

Pozemok s rozlohou 323 hektárov leží pri meste Bethel a 144 kilometrov severne od New York City. Festival Woodstock, oficiálne nazývaný Woodstock Music & Art Fair, sa konal 15.-18. augusta 1969 a je všeobecne považovaný za vyvrcholenie tzv. kvetinovej kultúry, ako aj za medzník v histórii populárnej hudby.

Vystúpilo tam 32 interpretov vrátane Joan Baezovej, Janis Joplinovej, Joea Cokera, Johnnyho Wintera, Jimiho Hendrixa či skupín Crosby, Stills, Nash & Young, The Who, Grateful Dead a Santana.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies