Loeb sa nejde na Rely Dakar iba zúčastniť

NETKY.SK • 24 November 2015, 13:18 • 2 min
Loeb sa nejde na Rely Dakar iba zúčastniť

DAKAR - Sébastien Loeb nechce byť na svojej premiérovej Rely Dakar len do počtu. Deväťnásobný majster sveta v rely hľadí na dobré umiestnenie a nebude spokojný, ak na juhoamerickom dobrodružstve len príde do cieľa. Štyridsaťjedenročný Francúz sa stal súčasťou "tímu snov" Peugeotu, v ktorom sú také esá ako Carlos Sainz, Stéphane Peterhansel či Cyril Despres.

slovakia

left justify in out

Od Loeba sa neočakáva, že by hneď pri svojej prvej účasti mohol hrať rovnocennú partiu so svojimi skúsenejšími kolegami, sám však v to dúfa. "Je ťažké niečo predpovedať. Na jednej strane môžete byť v perfektnom rytme a na druhej stratiť cenný čas pri chybách v navigácii. Sústreďujem sa však na výkon, nie len na príchod do cieľa. Nemám záujem o umiestnenie okolo 60. miesta," cituje rodáka z Haguenau server motorsport.com.

 

Víťaz 78 pretekov v seriáli WRC debutoval na cross-country rely v októbri v Maroku, no už počas úvodného dňa mal mechanické problémy. V treťom dni mal navyše haváriu. "V Maroku sa nám prihodili snáď všetky problémy. Bolo to však fajn z hľadiska testovania, mohol som si vyskúšať všetky situácie a naučiť sa, ako sa v nich zachovať. Pokračujeme ďalej v príprave, ide to dobre, ale nemáme skúsenosti ako jazdci, čo chodia na Dakar 20 rokov," dodal Loeb, ktorého spolujazdcom bude dlhoročný partner z MS v rely Daniel Elena.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies