Loď vyzdvihla všetky ľudské pozostatky z miesta havárie lietadla EgyptAir

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 07:16 • 2 min
Loď vyzdvihla všetky ľudské pozostatky z miesta havárie lietadla EgyptAir

KÁHIRA - Posádka pátracieho plavidla John Lethbridge, ktoré si prenajala egyptská vláda, vytiahla zo dna Stredozemného mora všetky lokalizované pozostatky obetí májovej havárie lietadla spoločnosti EgyptAir. Podľa denníka al-Ahram to v nedeľu oznámila vyšetrovacia komisia.

slovakia

left justify in out

Loď patriaca firme Deep Ocean Search sa následne vydala do Alexandrie, kde pozostatky odovzdajú egyptským úradom. Potom sa opäť vráti na miesto havárie a ešte raz ho prehľadá.

 

 

Airbus A320 smerujúci z Paríža do Káhiry sa 19. mája z doteraz neznámych príčin zrútil do východnej časti Stredozemného mora. Zahynulo všetkých 66 ľudí na palube. Posádka predtým nevyslala žiadne volanie o pomoc.

 

Vyšetrovatelia medzitým začali analyzovať informácie z jednej z tzv. čiernych skriniek - zapisovača letových údajov. Druhá skrinka, zaznamenávajúca komunikáciu posádky, je momentálne v oprave vo Francúzsku. Keďže pamäť záznamníka je neporušená, s analýzou dát sa môže začať hneď, ako ju vrátia do Egypta.

 

 

Čiastkové výsledky analýzy letových údajov naznačujú, že priestory jednej z toaliet a oblasť palubnej elektroniky boli zadymené. Na úlomkoch z prednej časti stroja sa našli sadze a známky poškodenia vplyvom vysokej teploty, čo naznačuje možnosť požiaru na palube.

 

Po havárii sa objavili špekulácie o explózii na palube a možnom teroristickom útoku, tie však egyptská vláda odmietla.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies