Červenka zo zločineckej skupiny kolotočárov dostal 12 rokov väzenia

NETKY.SK • 26 Júl 2022, 13:09 • 2 min
Červenka zo zločineckej skupiny kolotočárov dostal 12 rokov väzenia

BRATISLAVA – Najvyšší súd (NS) SR vymeral Romanovi Červenkovi zo zločineckej skupiny kolotočárov 12-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody.

slovakia

left justify in out

Vinný je zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Odvolací súd na utorkovom verejnom zasadnutí zrušil rozsudok Špecializovaného trestného súdu v časti výroku o treste, ktorý Červenku neprávoplatne odsúdil na 21 rokov väzenia. „Sám rozhodol tak, že obžalovanému uložil trest odňatia slobody vo výmere 12 rokov. Ostatné výroky rozsudku súdu prvého stupňa považoval za vecne správne,“ spresnila hovorkyňa.

 

img


Ďalší členovia zločineckej skupiny boli právoplatne odsúdení na jar 2022. Dostali tresty odňatia slobody v trvaní 9 až 13 rokov a štyri mesiace, trest prepadnutia majetku a ochranný dohľad v trvaní tri roky. Pôsobili najmä v oblasti Serede. Za činnosť pre zločineckú skupinu a z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa činiteľa bol vtedy odsúdený aj exvyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry a bývalý príslušník Kriminálneho úradu finančnej správy.

 

Možno vás zaujme: V Bratislave jazdil vodič rýchlosťou 106 kilometrov za hodinu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona