Porušil Robert Fico domácu karanténu?

NETKY.SK • 12 August 2021, 19:36 • 2 min
Porušil Robert Fico domácu karanténu?

Predseda opozičného Smer-SD a poslanec Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Robert Fico odmietol odpovedať počas dnešného pojednávania s Dušanom Kováčikom, či po návrate zo zahraničia absolvoval povinnú karanténu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Do toho, kde som bol, vás absolútne nič nie je. Ak dovolíte, nemám žiadne zákonné povinnosti informovať vás, kde a na aké účely som vycestoval alebo nevycestoval," vyjadril sa dnes pred novinármi, keď sa dostavil na pojednávanie s Dušanom Kováčikom.  

 

Opozičný poslanec tak reagoval na otázku, či po návrate zo zahraničia absolvoval karanténu a či je už plne zaočkovaný. Naskytá sa tu však otázka, či sa Robert Fico nedopustil porušenia opatrení, keďže už dlhodobo kritizuje povinné očkovanie proti COVID-19.

 

img

 

Navyše sa nevyjadril ani ohľadom toho, či absolvoval do zahraničia oficiálnu zahraničnú cestu ako slovenský politik. Denník N ozrejmuje, že na svojej stránke nemá v poslednej dobe uvedené žiadne pracovné cesty do zahraničia. 

 

Svoje stanovisko poskytla aj samotná strana Smer-SD. "Novinári si u Roberta Fica musia zvyknúť, že sa nedelí o informácie zo svojho súkromného života." 

 

Pre politikov po návrate z oficiálnych zahraničných ciest na Slovensko platia určité výnimky z karantény. Politici a ich hostia majú výnimku z domácej karantény pokiaľ ide o osoby "zastupujúce Slovenskú republiku na úrovni Kancelárie prezidenta SR, Národnej rady, vlády a ústredných orgánov štátnej správy".

 

img

 

Pokiaľ ešte takéto osoby nepodstúpili vakcináciu, na prechod cez hranice im stačí aj negatívny výsledok PCR testu, nie však straší ako tri dni. 

 

Podľa vyhlášky Ministerstva zdravotníctva SR majú výnimku z domácej karantény ľudia, ktorí:

 - majú potvrdenie od lekára, že očkovanie sa im neodporúča

 - majú výnimku od ktoréhokoľvek rezortu SR 

 - idú na pohreb blízkej osoby do zahraničia

 - sú aktívnymi športovcami alebo funkcionármi vyšších športových líg

 - politici na oficiálnych pracovných cestách
 - pracovníci s medzinárodným pôsobením v kultúre alebo výskume 
 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies